Ovo su NOVE MERE za BG: Ko nema masku - kazna 5.000 RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su NOVE MERE za BG: Ko nema masku – kazna 5.000 RSD

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu, radi sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života stanovništva.

  Ova odluka danas stupa na snagu, saopštila je Gradska uprava.

  Vlada Srbije danas je donela nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u Beogradu, a njima je ograničen rad ugostiteljskih objekata, ograničeno je okupljanje ljudi i propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

  U saopštenju se navodi da se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, od 23.00 časova do 6.00 časova narednog dana.

  U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

  Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu, dodaje se u saopštenju.

  Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara za svakoga ko bude kršilo ovu meru.

  Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

  Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

  Sve mere za Grad Beograd važe naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula.

  “Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih”, naglašeno je u saopštenju.

  Izvor: Beoinfo/Prva TV

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE