Projekti samozapošljavanja: Simbolična cifra, malo zainteresovanih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Projekti samozapošljavanja: Simbolična cifra, malo zainteresovanih

  Sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje do sada se 2.500 hiljade nezaposlenih prijavilo za projekte samozapošljavanja, kojim je obezbeđeno od 200.000 do 240.000 dinara bespovratne pomoći.

  Prema rečima direktora NSZ Zorana Martinovića, 22. april je rok do kojeg zainteresovani mogu da podnesu zahtev, biznis plan i neophodnu dokumentaciju, a za prijavu je uslov da budu na evidenciji NSZ i da su prethodno završili obuku.

  Ove godine možemo uključiti u taj program blizu 4.000 ljudi, do sada je podneto oko 2.500 zahteva, ali nas to ne brine jer su naši ljudi navikli da čekaju poslednji dan, rekao je Martinović za RTS.

  Poručio je da procedura nije zahtevna, a da je novac koji se dobije bespovratna pomoć za pokretanje nekog posla. Jedina obaveza je, kaže, da se ispuni ono što je u ugovoru.

  “Novac može neko nazvati simboličnim, neko podsticajnim. Ove godine dajemo od 200.000 do 240.000 dinara. Mislim da je to makar dovoljno da se godinu dana uplaćuju porez i doprinosi, dovoljno da se započne neki biznis koji ne zahteva velika ulaganja”, rekao je Martinović.

  Direktor NSZ naveo je da je ta služba predstavila svoje programe u svim lokalnim samoupravama, a da je najveće interesovanje za otvaranje novih radnih mesta, za šta se može dobiti od 150.000 do 300.000 dinara.

  Kao novinu naveo je program pripravništva, koji se od ove godine sprovodi u privatnim kompanijama.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE