Protesti "urodili plodom", NASA svoje sedište nazvala po Afroamerikanki

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Protesti “urodili plodom”, NASA svoje sedište nazvala po Afroamerikanki

  Sedište NASA u Vašingtonu preimenovaće se u čast njene prve afroameričke inženjerke Meri Džekson, saopštio je direktor Američke svemirske agencije.

  „Meri Džekson je jedna od izuzetno važnih žena koje su NASA pomogle da američke astronaute uspešno pošalje u svemir”, rekao je Džim Bridenstin u saopštenju.

  Meri Džekson je 1958. bila prva crnkinja vazduhoplovna inženjerka u svemirskoj agenciji. Objavila je veliki broj studija, kao na primer o nadzvučnim letovima.

  Čelnik svemirske agencije obećao je da će i ubuduće isticati postignuća Afroamerikanki i pripadnika svih grupa koji su „omogućili NASA da ispiše stranicu uspešnih istraživanja”.

  Američka preduzeća i ustanove su povodom velikih protesta koji potresaju zemlju počeli da razmišlju o mestu afroameričke zajednice u društvu i o sistemskom rasizmu koji ga pogađa.

  NASA je još ranije preimenovala ulicu u kojoj je njeno sedište u “Hidden Figures Way” (Ulica skrivenih lica), u čast trima matematičarkama Afroamerikankama (Meri Džekson, Ketrin Džonson i Doroti Von) čiji je rad dokumentovan u filmu „Skrivene junakinje” bio dragocen u američkom osvajanju svemira.

  Izvor: Hina

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE