Prva izložba Jelene Borovčanin "Dodir stakla" u Centru za kulturu "Vlada Divljan"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva izložba Jelene Borovčanin “Dodir stakla” u Centru za kulturu “Vlada Divljan”

  Početkom decembra otvorena je prva izložba Jelene Borovčanin, pod nazivom “Dodir Stakla” u Centru za kulturu “Vlada Divljan”.

  Ono što Jelena Borovčanin pravi iz hobija mnogi su videli kao profesionalno stvaralaštvo. Slike od stakla nastale su kao produkt drugačijeg pogleda na stvari i događaje koji nam se svakodnevno dešavaju.

  Obično kada se nešto polomi, pokupimo ostatke i bacimo u smeće. Kod Jelene je susret sa polomljenim staklenim krovom na automobilu izazvao posebnu inspiraciju i doveo do stvaranja slika od stakla. Dvogodišnji rad na istraživanju tehnike i pravljenja slika  doveo je do realizacije njene prve izložbe slika od stakla pod nazivom “Dodir stakla“.

  Izložba nosi raznovrsne motive, koji definišu događaje iz njenog života. Možda su međusobno nepovezani ali sve skupa ih povezuje nastanak.

  “Sve je nastalo u trenutku susreta sa polomljenim staklenim krovom i skupljanja delića stakla”,  kaže Jelena, zato je taj naziv “dodir stakla” objedinio motive koji su se nizali a ujedno obeležili i jedan deo mog života. Drugi ugao gledanja na stvari koje nam se dešavaju je jako važan u životu. Toliko da otvara nove šanse, ideje i otkriva talente. Ništa nije jednosmerno i lako vidljivo. Nekad je potrebno mnogo vremena da shvatimo zašto nam se neke stvari dešavaju a još više vremena da iz njih izvučemo maksimum. “Maksimum koji sam ja izvukla iz jednog nemilog događaja je moja prva izložba “Dodir stakla”,” zaključuje Jelena Borovčanin.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE