PRVACI oživeli svetska UMETNIČKA DELA (FOTO) - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PRVACI oživeli svetska UMETNIČKA DELA (FOTO)

  Set Goin, američki autor, jednom je rekao da šta obično nedostaje, nisu nove ideje, već volja da se one realizuju. Izgleda da OŠ „Miloje Vasić“ iz Kaluđerice, njenim učiteljima i đacima, ne nedostaje ništa. Prvaci te osnovne škole su svojim radovima pokazali da mali ljudi u sebi kriju veliki talenat i da ih ni karantin ni onlajn nastava neće omesti u ispoljavanju svoje kreativnosti.

  U uslovima kada su sve institucije kulture zatvorene, učetiljica Milena Aleksić je, zajedno sa svojim učenicima prvog razreda, “donela” kulturu u njihove domove. Ideju je, kako kaže, videla na sajtu Narodnog muzeja u Beogradu, Galeriji Matice srpske i na nekoliko portala. Čitava aktivnost bila je deo onlajn časa likovne kulture:

  „Učenici su dobili nekoliko primera koji su se već pojavljivali u medijima i dobili su zadatak da, zajedno sa roditeljima, prelistaju Istoriju umetnosti, ukoliko je imaju kod kuće, ili razne internet galerije i pronađu umetničku sliku koja im se dopada i da probaju da je prezentuju na svoj način. Dozvoljeno je bilo da uposle i ljubimce, braću, sestre, roditelje…sve što određena slika zahteva“.

  Ideja ne samo da ih je animirala i zabavila već su na ovaj način đaci mnogo i naučili:

  „Zaista su svi đaci učestvovali. Ne samo da im je bilo zanimljivo, nego će sigurno naziv i autora te svoje slike pamtiti zauvek“, kaže učiteljica Milena i dodaje:

  „Osećaj da ste “doneli” galeriju i muzej u nečiji dom je neprocenjiv, a sazananje da ste, makar i na pola sata, imali udela u zajedničkom vremenu roditelja i dece je zaista divno“.

  Iako nije u fizičkom kontaktu sa svojim učenicima, učiteljica je svojim primerom pokazala da uz malo truda i volje, i ukoliko se uključe i deca i roditelji i učitelji, svi zajedno mogu lakše prevazići ove nepredviđene okolnosti:

  „Mi, kao prosvetni radnici, smo takođe u jednoj neprirodnoj situaciji i tražimo razne izvore kako bismo učenike animirali kod kuće. Verujete da nije baš lako. Naročito kada imate prvi razred. Neki roditelji rade, a mnogi nisu vični u pristupu digitalnim sadržajima. Tako da se dovijamo na razne načine. „Oživati muzej“ činila mi se kao dobra zajednička aktivnost  za decu i roditelje“.

  I zaista jeste dobra! Osnovci su ovim gestom dali svoj mali doprinos oživljavanju kulture i animiranju mnogobrojne publike koja je, usled vanrednih okolnosti, sprečena da izlazi iz kuće.

  Aplauz!

  Ученици одељења 1-4 имали су домаћи задатак да оживе неку од познатих уметничких слика. Овим гестом прикључили су се мноштву музеја у свету, који у време изолације, анимирају публику. БРАВО!!!!

  Gepostet von ОШ "Милоје Васић" am Sonntag, 12. April 2020

  Izvor: BIZLife

  Foto: Facebook

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE