Prvi 3D kvart na svetu: ŠTAMPANE kuće, gotove za JEDAN DAN (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi 3D kvart na svetu: ŠTAMPANE kuće, gotove za JEDAN DAN (VIDEO)

  U američkom gradu Rančo Miraž, u kalifornijskoj dolini Koačelo, u planu je izgradnja novog kvarta koji će sastojati od isključivo 3D objekata, odnosno “odštampanih” kuća. To je trenutno krajnji domet građevinske industrije, a firma “Mighty Buildings” iz SAD nema nimalo lak zadatak.

  U pitanju je parcela od pet hektara na kojoj će biti smešteno 15 štampanih 3D, i ekološki održivih domova.

  Ovakve nekretnine nisu novitet na tržištu, ali su se kompanije, do sada, njima bavile sporadično. Kako navode iz kompanije, “ove tanke kuće sprečiće gomilanje građevinskog otpada za 99%”.

  U sedištu kompanije Mighty Bulidings u Oklandu stvaraće se uz pomoć masivnih 3D štampača veličine jedne omanje garaže, delovi kuća.

  Kada je reč o materijalu, koristiće onaj koji se brzo stvrdnjava, odnosno kombinaciju gvožđa, gipsanih ploča, poliuretanske pene. Tako će se spoljni zidovi, izolacija i krov praviti u jednom procesu.

  Zanimljivo je da nekretninu od 30-ak kvadrata štampač može da proizvede za samo 24 sata. Često su štampači programirani tako da naprave kuću preko noći, dok zaposleni spavaju.

  Svaka štampana kuća imaće dva dela: prvi čine tri sobe i dva kupatila, a drugi deo će sadržati još dve sobe i toalet. Osim toga, svaki plac u kvartu imaće bazen u dvorištu. Cena će se kretati od 600.000 dolara za osnovni model, i ići čak i do milion dolara, za nešto složenije modele.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE