Prvi čovek Atlas grupe: Ne postoji nijedan poslovni čovek u Crnoj Gori koji ne plaća reket

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi čovek Atlas grupe: Ne postoji nijedan poslovni čovek u Crnoj Gori koji ne plaća reket

  Prvi čovek Atlas Grupe Duško Knežević izjavio je u Novom danu na televiziji N1 da je svoju imperiju napravio u Srbiji, a da je vladajućoj garnituri u Crnoj Gori godinama “plaćao reket” kako bi mogao da posluje u toj zemlji.

  „Ne postoji nijedan poslovni čovek u Crnoj Gori koji ne plaća reket Milu Đukanoviću i DPS-u ili ima neko skriveno učešće u njegovim kompanijama. U zadnjih 25 godina to su milioni, finansirao sam sve izbore od kad se poznajem sa Đukanovićem”, ističe Knežević.

  Na pitanje zašto je to sve trpeo tolike godine, Knežević odgovara da morate da ćutite da biste zaštitili klijente.

  “Ja sam svoju imperiju napravio u Srbiji – imao sam dve banke i osiguravajuću kuću, dosta nekretnina. Imao sam biznis u Londonu, Rusiji i na Kipru. Nisam nastao u Crnoj Gori, nije me napravio Milo Đukanović, ogromne pare sam doneo u Crnu Goru, preko 200 miliona sopstvenih para i kredita, plus ukupne investicije, sve to je preko pola milijarde. Nisam ja dvorski biznismen koji je nastao u Crnoj Gori, nisam se bavio švercom nafte, banana, droge i narkotika, nemam nikakav problem sa bojom novca. A da sam mogao da radim trebala mi je saglasnost i podrška vladajuće garniture i ja sam im plaćao reket”, kaže Knežević.

  Najtraženiji begunac crnogorskog pravosuđa iz Londona ima gotovo svakodnevni pristup medijima u Srbiji u kojima iznosi optužbe na račun predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Dok on optužuje kroz medije, povećava se broj onih pravih optužnica koje tužilaštvo pokreće protiv njega, a on kaže da će otići u Crnu Goru kad se stvore uslovi za fer suđenje.

  On napominje da se vode istražni postupci i da još uvek nisu podignute optužnice.

  “Mislim da ni neće podići optužnice jer to što su napisali je samo pravna improvizacija”, ocenjuje Knežević.

  Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči predsednika Atlas grupe Duška Kneževića da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist.

  Izvor: N1

  Foto: Youtube/Al Jazeera

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE