Prvi znaci SLABLJENJA virusa, uz jedno veliko "ALI"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi znaci SLABLJENJA virusa, uz jedno veliko “ALI”

  Imunolog Srđa Janković ocenio je da je epidemija u punom jeku i da je možda prelomni trenutak kada stvari mogu da krenu ka dobrom jer takvi nagoveštaji postoje.

  Međutim, sve što je dobro urađeno može da se poništi ako se ne sprovode protivepidemijske mere, rekao je Janković za Radio televiziju Srbije.

  “Nalazimo se u nezgodnom trenutku, dolazi malo i do zamora, želimo pobedu i prve naznake pobede smo svi spremni, i stručnjaci, zvaničnici, građani, svi da dočekamo oberučke i da kažemo pobedili smo, a to je najopasnije”, rekao je Janković odgovarajući na pitanje o ublažavanju mera.

  On je naglasio da se “prerano proglašena pobeda zove poraz” i ocenio da “moramo biti do kraja ozbiljni u suzbijanju ove opasne epidemije”.

  Na pitanje da li ima znakova slabljenja korona virusa u Srbiji, on je rekao da “može da znači da imamo takve prve znake”.

  Kako je rekao “to je igra na dva gola” i da se u stvari menja odnos sa virusom koji slabi onoliko koliko imuniteti jačaju, ali da je to početak i da je virus još veoma opasan i ima smrtonosni potencijal.

  Prema njegovim rečima, Srbija ulazi u narednu fazu epidemije gde će biti “ne samo silazna putanja epidemijske krive nego možda i putovanje ka manjoj virulenciji virusa”.

  “Ali ako pravimo od gotovog veresiju onda ćemo možda morati da igramo produžetke, a naš je cilj je da ih ne igramo već da okončamo epidemiju ovim efikasnim merama koje moramo solidarno, odgovorno, razborito, svi zajedno da sprovedemo”, naglasio je Janković.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: RTS_screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE