Prvo stanovi za bezbednjake a za heroje lekare biće nekad - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvo stanovi za bezbednjake a za heroje lekare biće nekad

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je u planu da se po istim cenama kao za pripadnike snaga bezbednosti grade stanovi i za lekare, medicinsko osoblje i mlade bračne parove.

  “To će doprineti tome da podstaknemo mlade da ostanu u svojoj zemlji i tu stvaraju porodice”, rekao je Đorđević prilikom obilaska stanova u Vranju za zaposlene u službama bezbednosti.

  On je podsetio da su ti snanovi namenjeni zaposlenima u vojsci, policiji, borcima, vojnim invalidima i članovima porodica palih boraca.

  Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je sa predsednicom Vlade Anom Brnabić novoizgrađene stanove za pripadnike službi bezbednosti u Vranju, i tom prilikom je rekla da je u tom gradu do sada završeno 186 stanova i da će do kraja 2022. godine biti završeno 7.950 stanova u sedam gradova u Srbiji.

  Pored prvih zgrada sa 186 stanova u Vranju, još važnije je da Vlada Srbije ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova, od kojih se danas gradi 5.500. Svih 7.950 biće gotovo za dve godine. Time ne samo da pripadnicima službi bezbednosti obezbeđujemo dom već pomažemo i naše građevinske kompanije koje izvode radove na gotovo svim gradilištima stanogranje”, rekla je ona.

  Mihajlović je dodala da domaće srpske kompanije proizvode i opremu koja se koristi u ovim stanovima, saopštio je njen kabinet.

  “Pored ulaganja u stanogradnju i komunalnu infrastrukturu, ulažemo i u puteve. Završili smo Кoridor 10, gradimo nove auto-puteve i pruge, kao i nove aerodrome i to sa jednim ciljem – da ljudi ostanu da žive u Srbiji”, rekla je ministarka.

  Ana Brnabić je kazala da projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, za koji je inicijativu dao predsednik Aleksandar Vučić, ima širi efekat na društvo.

  “Obezbedili smo posao za naš građevinski sektor i preduzeća. Na gotovo svim gradilištima stanogradnje rade domaća preduzeća i minimum 80 odsto materijala je poreklom iz Srbije. Takođe, uspeli smo da revitalizujemo delove grada koji su bili zapušteni, te su i kase lokalnih samouprava bogatije, dali smo podstrek za razvoj ugostiteljstva i drugih grana privrede”, rekla je premijerka.

  Ona je zahvalila svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama na požrtvovanju da građani budu bezbedni.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Aleksandar Stojanović

  What's your reaction?

  Komentari

  • mig 54

   Za represivne organe odmah, za zdravstne radnike , nekad a za prosvjetare nikad a možda i kasnije. Eto to je Vučićeva Srbija!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE