Puštena u rad nova TS „Loznica 2“: Ulaganja EPS-a za bolji život građana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Puštena u rad nova TS „Loznica 2“: Ulaganja EPS-a za bolji život građana

  U modernizaciju elektrodistributivne mreže u lozničkom kraju „Elektroprivreda Srbije“ uložila je oko 1,5 milijardi dinara, a danas smo pustili u rad novu trafostanicu „Loznica 2“ od 110 kilovolti, vrednu 460 miliona dinara – rekao je Milorad Grčić. v. d. direktora JP EPS.

  On je naglasio da će za dva meseca na mreži biti i trafostanica od 35 kilovolti, vredna 195 miliona dinara, koja će uz novu 110-ku obezbediti dalji razvoj i budućnost Loznice. Grčić je sa saradnicima obišao i novi dispečerski centar vredan 16,4 miliona dinara.

  “Ovo su dve neophodne trafostanice da bi se Loznica razvijala i imala budućnost”,  objasnio je prvi čovek EPS-a. “Izgradnja ovih objekata bila je neophodna kako bi mogla industrija da se širi i da bi građani i drugi kupci imali stabilno napajanje. Loznica je za Srbiju veoma važna tačka. U infrastrukturu mora se uložiti u svakom smislu da niko ne bi otišao iz Loznice, a da bi ljudi ovde dolazili da žive. Sve radimo po smernicama predsednika Aleksandra Vučića i njegove politike u svim krajevima Srbije”.

  Grčić je najavio da će u Loznici, odnosno Lešnici, EPS izgraditi još jednu trafostanicu koja će na mreži prema očekivanjima biti u prvoj polovini 2022. godine. On je rekao i da je važno što je u Loznici otvoren novi dispečerski centar iz kojeg će se lakše i pratiti i upravlјati distributivnom mrežom na ovom području. Centar je kompletno opremlјen novom opremom i video zidom, koji olakšava nadzor nad mrežom.

  Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović rekao je da politika predsednika, države i vlade potvrđuju da se ulaganjem u sve vidove infrastrukture ne samo podiže kvalitet života nego je to šansa i za domaću privredu i dovođenje novih stranih investitora.

  “Lozničani mogu da vide rezultate jer su prisutni Mint automotiv sa investicijom od 100 miliona evra, Adient koji je investirao 20 miliona i Rio Tinto čija se investicija procenjuje na oko milijardu dolara, a domaća privreda uz podršku vlade, i države povećava obim proizvodnje i izlazi na druga tržišta”, naglasio je Petrović. “Po ulaganjima u energetsku infrastrukturu u poslednjih 30 godina možda i 50 Loznica nije imala veća ulaganja od ovih sada. To je najbolji pokazatelj osnaživanja privrede, poboljšanja poslovnog okruženja, a značajna su i ulaganja u putnu infrastrukturu jer će brza saobraćajnica i fruškogorski koridor omogućiti izlazak Loznice na Savu i Dunav i skratiti put ka severu i jugu Srbije”.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE