Arapi zavili u crno BISER SRPSKOG turizma: Hoteli zatvoreni, gostiju nema

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Turisti koji ovog leta dolaze na Vlasinsko jezero imaju problem da pronađu smeštaj jer su zatvoreni hoteli koje je kupio katarski biznismen.

Četiri hotela na području Vlasine, Surdulice i Crne Trave pre tri godine je kupio Ali Abdul al Maki iz Katara.

Međutim, u jeku turističke sezone u njima nema ni zaposlenih. A zato nema ni gostiju.

Kako su se uverili reporteri Prve TV, u bašti hotela Jezero na Vlasini sede samo dve gošće.

Hotel je zatvoren, a jedan konobar služi samo piće i kafu.

“Kuhinja ne radi, sobe ne izdajemo. Jedino ja sam dolazim na posao i skuvam poneku kafu”, priča Dragan Stojanović, konobar.

Razočaranim meštanima i turistima za uživanje ostaju samo prirodne lepote.

Hotele na Vlasini u Crnoj Travi i Surdulici država je prodala za milion evra. Vlasnik je za tri godine uložio još oko pola miliona evra, ali je bez najave prestao da radi.

“Mi očekujemo da država preduzme sve neophodne mere i raskine ugovor sa investitorom. Nadamo se da će onda da na teritoriju Vlasine i Surdulice da dovede novog, ozbiljnog invstitora”, priča Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica.

Katarski biznismen Ali Abdul na Vlasinu je došao samo dva puta a poslove je dve godine vodio Goran Anđelković. Međutim pre godinu dana on je dao otkaz.

“Odustao sam ode cele priče, jer sam video da to ne ide u pravom smeru. Očekivao sam da se objekti renoviraju, da se oživi sportski turizam. Investitor je bio neodgovoran, i ja sam odlučio da se povučem”, priča Goran Anđelković, bivši upravnik hotela

Od četiri hotela jedino je otvoren hotel „Srbija“ u centru Surdulice ali i tu je ostalo samo nekoliko radnika.

Izvor: B92/Prva TV

Foto: Pixabay