Beču pola mlrd. EUR samo od noćenja turista

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

U prvoj polovini 2019. godine neto promet od noćenja u smeštajnim kapacitetima u glavnom gradu Austrije iznosio je 455 miliona evra, što je 20,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Kancelarija Grada Beča u Beogradu.

Broj noćenja u Beču, u julu ove godine, premašio je dosadašnji rekord iz jula 2018. godine za 4,3 odsto, a ostvareno je 1,6 miliona noćenja, navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, od januara do jula realizovano je 9,6 miliona noćenja, što je 9,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

U saopštenju je navedeno i da je sedam od deset top-tržišta Beča u julu zabeležilo porast.

U julu je u Beču registrovano 316.000 turista iz Nemačke, odnosno šest odsto više nego godinu pre, domaćih turista je bilo 234.000, dva procenta više nego 2018. godine, a iz SAD je bilo 116.000 gostiju ili tri odsto više nego lane, navedeno je u saopštenju.

Broj turista iz Španije, Italije, Francuske i Rusije imao je dvocifren rast, dok su turisti iz Kine, sa 72.000 ostvarenih noćenja, ostala na istom nivou kao prethodne godine.

Registrovan je i veći broj turista iz Rumunije, Južne Koreje, Japana, Izraela i Ukrajina.

Prema navodima Kancelarija Grada Beča u Beogradu, prosečna popunjenost kreveta u bečkim hotelima iznosila je u julu ove godine 66,5 odsto, dok je popunjenost soba iznosila 86 odsto.

Bečki hotelijeri su u julu ove godine u ponudi imali 1.900 kreveta više nego istog meseca prošle godine.

Izvor: Beta

Foto: Beta