Da li biste spavali u staklenoj kapsuli koja visi sa planine? (FOTO/VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

To je ideja koja se krije iza spektakularnih Skylodge Adventure Suites, staklenih kućica, smeštenih na litici, u Svetoj dolini Inka u Peruu.


Ako ste dovoljno hrabri da ostanete, do ovih kristalnih mahuna doći ćete tek kada se popnete 400 metara uz stenu ili prošetate nekom od planinarskih staza.

Ako se odvažite da prenoćite zasigurno će vas impresionirati panoramski pogled tokom dana, a noću pogled na Mlečni put.Jedinstveno iskustvo

Cilj ovih nesvakidašnjih kućica je da pruže „jedinstveno iskustvo koje povezuje goste s prirodom ili ih natera da shvate šta zaista može biti luksuz“, kaže Natalia Rodrigez, menadžerka SkyLodge-a.

Apartmani su idejni plod avanturističke kompanije Natura Vive – koji žele da njihovi gosti prigrle svog unutrašnjeg avanturistu.

Unutar apartmana smeštena su četiri kreveta, trpezarija i kupatilo.

Rodriguez kaže da su glavni izazovi konstrukcije ove jedinstvene građevine bili „donošenje stvari do kućica“ i „projektovanje tako da podnesu vetrove“.

Nekonvencionalni odmor

Ovaj nekonvencionalni odmor koštaće vas oko 400 dolara za noć.

U cenu je uračunat privatni prevoz do i od vašeg smeštaja, oprema, vodiči, kao i bogata večera sa flašom vina i doručak sa pogledom na dolinu.


Za one koji ne žele da prenoće, SkyLodge nudi gastronomsko iskustvo za 237 dolara po osobi.


Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen