Dolomiti: Mesto gde nema interneta i gde ćete se vinuti među oblake (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Privatna arhiva

Ako vam je potrebno da se na kratko izmestite iz gradske gužve, da odete negde gde nema interneta i da se doslovno vinete među oblake, onda bih vas pozvala da posetite Dolomite, planinski venac u Istočnim Alpima u Italiji, što bi rekla Vikipedija. Ponesite svoje gojzerice, jedan ranac i spremite se za kružni treking po planini upisanoj u listu prirodne svetske baštine UNESKO-a, savetuje Nevena Mlađenović, Logistics & CS Associate, u kompaniji JTI.

Kako ste se odlučili baš za tu destinaciju?

Jedan moj dobar prijatelj mi je pričao jednom o svitanju na Dolomitima. Govorio mi je o toj vrsti stene po kojoj planina nosi ime, dolomit, i o tome kako čitava planina dobije nekakav rumeni, crvenkasti odsjaj dok izlazi sunce i dok se diže magla. E, to sam htela da vidim. I istina je, prizor je toliko poseban da biste jednostavno samo želeli da se vreme zaustavi baš tada i baš na tom mestu, pomalo gordi jer gledate nešto što nijedan filter za sređivanje fotografija ne može dočarati.

Prvi utisci sa putovanja?

Gore, na više od 2000 mnv, videla sam izuzetne pejzaže, vrhove u oblacima, sneg u avgustu, ljupke planinarske domove sa najlepšim štrudlama sa jabukama, jednog mrmota i jednog starijeg gospodina sa naših prostora kako vodi lame po planini. I gore se stvarno ne koristi internet, nekako nema potrebe za tim – nakon trekinga i povratka u planinarski dom, skoro pa je pravilo da se nazdravi nekom čašicom, opet pojede štrudla sa jabukama, razmene iskustva sa drugim planinarima i odigra partija Ne ljuti se čoveče.
% | % | % | % | % | % | % | %

Izvor: BIZLife

Foto: Privatna arhiva

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.