„Dragulj za odmor“ – Crna Gora u vrhu britanske liste najboljih DESTINACIJA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Crna Gora se našla na trećem mjestu liste deset najboljih zemalja za odmor u 2019. godini, koju je objavio britanski portal za putovanja Boundless.

„Veličine dve trećine britanskog Velsa i sa nešto više od pola miliona stanovnika, Crna Gora je geografska pijavica, ali je daleko iznad svojih fizičkih parametara kada je u pitanju privlačenje turista. Iznajmljivanje automobila je jeftino, što vam omogućava lako istraživanje vrhova i korita reke Tare i kanjona Nevidio, prelepih manastira okruženih stenama. Ovome dodajte zapanjujuće nacionalne parkove s znamenitostima poput prelepog Skadarskog jezera, prelepih gradova kao što su Kotor i Cetinje, zavodljivih ostrva poput ‘Svetog Stefana’ i prekrasnih jadranskih naselja poput Budve i Petrovca, i dobićete pravi dragulj za odmor”, navodi se u opisu Crne Gore.

Na prvom mestu liste zemalja koje morate da posetite prema ovom britanskom portalu je Čile, na drugom je Nemačka, nakon Crne Gore je Bugarska (Plovdiv), na petom mestu je Japan, a slede Norveška, Meksiko, Portugal izrael i Italija.

Izvor: BIZLife/Investitor

Foto: Pixabay