Dubai: Mesto gde je sve podređeno hedonizmu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Privatna arhiva

Ako želite da „pobegnete“ od zime u Srbiji, možete izabrati neku topliju destinaciju iz palete mnogobrojnih izbora koji vam se nude. Mi vam ovog puta preporučujemo DUBAI, jer imamo prave informacije iz prve ruke. Ivan Mitrović, Account Executive u kompaniji Represent Communications, podelio je sa nama zašto voli Dubai i šta mu je najviše privuklo pažnju na ovom putovanju.

Prvi utisci sa putovanja?

 

Prvi utisci su zaista impresivni. Dubai je čaroban grad u kome je apsolutno sve podređeno uživanju. On ne nudi puno sadržaja tokom kojih možete saznati nešto više o kulturi i istoriji, jer je to grad koji je tek u poslednjih nekoliko decenija doživeo svoju razvojnu ekspanziju, ali sjaj i bogatstvo kojim odiše su neverovatni. Hiljade nebodera i ulice sa po šest i osam saobraćajnih traka u samo jednom smeru ostavljaju bez daha.


Dubai je grad u kome možete sresti i videti gotovo sve nacije ovog sveta: ljude iz Evrope, Severne i Južne Amerike, Afrike, Azije… Svi su u Dubaiju – Brazilci, Englezi, Filipinci, Indijci, Arapi, Amerikanci, Britanci, Izraelci i naravno Srbi! I niko nikome ne smeta, niko nikoga ne ugrožava, ničija kultura, religija, tradicija i običaji ne predstavljaju smetnju.

Kako ste se odlučili baš za tu destinaciju?

Ovo je već drugi put da deo zimskog perioda provodim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pet sati leta nije nešto posebno daleko, a klima je u ovom periodu idealna. Dnevne temperature kreću se oko 28 stepeni što predstavlja savršene uslove za plažu, more, bazene i akva parkove dok u Srbiji traje hladan zimski talas.

Burj Khalifa

Šta vam je ostavilo najjači utisak na putovanju?

Prilikom prve posete najjači utisak na mene ostavili su najveća zgrada na svetu Burj Khalifa, koja je visoka čak 828 metara i ima 163 sprata, i Dubai Marina koja predstavlja posebno izgrađenu luku nadomak Jumeirah plaže u kojoj se nalaze najskuplji penthausi čiji su vlasnici neki od najbogatijih ljudi na planeti. Ovoga puta, najjači utisak na mene ostavili su poseta pustinji i Sheikh Zayed Grand Mosque.

Sheikh Zayed Grand Mosque

Zalazak sunca u pustinji je poseban doživljaj, a nepregledna peščana prostranstva koja se pod naletima vetra menjaju iz minuta u minut ostavljaju neverovatan utisak. Beduini koji žive u pustinji sa svojim kamilama daleko od interneta i svih drugih dostupnih novih tehnologija deluju kao nešto potpuno nezamislivo u XXI veku. Velika džamija šeik Zajeda u Abu Dabiju osma je po veličini na svetu i ima čak 82 bele kupole različitih dimenzija. Uživo izgleda impresivno i bajkovito, kao da ste zakoračili u Aladinovu palatu u kojoj iz svakog ugla blistaju najsjajniji ukrasi.

Da li ste probali nešto novo što vam se dopalo ili nije?


Nisam neko ko voli da eksperimentiše i testira svoje granice u nekim stvarima koje mi na prvi pogled ne izgledaju privlačno. Arapska hrana je prilično jaka i začinjena za moj ukus. Njihovo nacionalno jelo šavarma najsličnije je našoj piti sa mesom.

Da li biste ovakvo putovanje preporučili nekome i zašto?


Iako se na internetu mogu pročitati brojni komentari o rigoroznim zabranama i kodeksu ponašanja u Dubaiju, moram reći da to ne odgovara realnoj slici. Dubai je grad u kome se možete potpuno opustiti i uživati, bez ikakve bojazni da vam se može dogoditi bilo šta
neprijatno. Ovo je idealna destinacija za sve hedoniste i ljude koji su spremni da se potpuno prepuste i uživaju u svim čarima sunca, mora, luksuznih bazena i beskrajnih šetališta među najneobičnijim zgradama koje postoje na zemlji.


Izvor: BIZLife

Foto: Privatna arhiva