Evo gde možete otputovati i probati najzdravije vino na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, Instagram

Crno vino je već naširoko poznato po svojim benefitima kada je zdravlje u pitanju, naročito u smanjenju rizika od infarkta. Iako nijedan doktor neće direktno savetovati da pijete vino kako biste sprečili srčani udar, činjenica je da će mnogi eksperti to suptilno preporučiti, piše Forbes.

Ako otputujete do Ujedinjenog Kraljevstva, morate probati najzdravije vino. Kompanija „Wanderlust Wine“ distribuira „Madiran Camy“, crno vino sa jugozapada Francuske.


„Camy“ je glavni proizvod kuće „Domaine Laougoué“, a prednost ovog vina je što grožđe raste na južnoj strani brda, i time se obezbeđuje idealna količina sunčeve svetlosti koja je grožđu potrebna da bi sazrelo.

Pored fenomenalnog ukusa, vratimo se na pitanje zašto je to vino zdravo? „Camy“ ima koncentraciju procijanida i rasveratrola mnogo veću nego što se nalazi u svim ostalim vinima. Naučno je dokazano da ove dve komponente utiču pozitivno na vaše zdravlje. Ovo vino se pravi od specifične vrste grožđa (Tannat), koje ima debelu opnu koja je bogata antioksidansima. Dok prosečna čaša vina sadrži od 30 do 40mg procijanida, „Camy“ ima više od 120mg, što je četiri puta veće od prosečne količine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wanderlust Wine (@wanderlustwine) on


Britanska kompanija „Wanderlust Wine“ je ekskluzivni distributer vina „Camy“. Misija kompanije je da promoviše nova vina, nove regije i nove stilove.

Izvor: BIZLife/Forbes

Foto: Pixabay, Instagram