Evo kako će izgledati „plutajući“ muzej u Parizu (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube prntscrn

Fluctuart je „plutajuća“ građevina na tri sprata sa transparentnim zidovima i fleksibilnim prostorijama i potpuno je posvećena urbanoj umetnosti.

Fluctuart, prvi svetski centar za „uličnu“ umetnost i grafite i prvi „plutajući“ muzej, otvoriće svoja vrata za sve posetioce u srcu Pariza, na obali reke Sene u maju ove godine, piše Forbes.

Muzej će istovremeno biti i mesto kreativnosti, eksperimenata i promene.

Ovaj „plutajući“ muzej biće otvoren tokom cele godine i okupiće sve „ulične umetnike“, uključujući i nove mlade nade, istorijske pionire i svetski poznate umetnike.

Pariz je svetska prestonica moderne umetnosti. Benksi, Šepard Feri i mnogi drugi umetnici svakodnevno su uključeni u razne projekte, izložbe, aukcije u specijalizovanim galerijama u Parizu.

Fluctuart će ponuditi stalnu zbirku radova moderne umetnosti velikih francuskih i internacionalnih umetnika. S druge strane, redovno će se održavati privremene izložbe koje će potpisati imena novih, ali i prestižnih i uticajnih umetnika. Na taj način će ovo mesto postati novo, „živo“ i nezaobilazno za sve posetioce.

Evo kako to izgleda:

Izvor: BIZLife/Forbes

Foto: Youtube prntscrn