Grčka opet menja odluku? Građani Srbije neće moći od 1. jula preko Evzonija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nakon višednevnog raspravljanja zvaničnika u Briselu danas u podne bi trebalo da bude doneta konačna odluka o tome kojim zemljama će biti omogućen ulaz, a kojima ne, kada se 1. jula otvore granice Evropske unije.

Kako su mediji pisali, ambasadori država članica postigli su načelnu suglasnost da se u najnoviji nacrt spiska zemalja čiji će građani moći da uđu u Evropsku uniju od 1. jula ambasadori država članica uvrsti i Srbija.

Zeleno svetlo za građane Srbije: U EU od 1. jula


To bi značilo i da će konačno biti otvoren i granični prelaz između Severne Makedonije i Grčke – Evzoni za srpske turiste.

Međutim, kako pišu Večernje novosti, građani Srbije od sutra ipak neće moći u Grčku preko Severne Makedonije jer će granični prelaz Evzoni ostati zatvoren.

Podsetimo, srpske turiste je na ulazu u Grčku 15. juna sačekalo neprijatno iznenađenje kada im je saopšteno da će im ulaz u tu zemlju biti dozvoljen tek od 1. jula.

Preokret: Srpski turisti ne mogu u Grčku do 1. jula


Ipak, istoga dana odluka je promenjena, te je Vlada Grčke odlučila da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke.

Grčka OTVORILA granicu za srpske turiste


Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay