Jesen u Istri: Za uživanje svim čulima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Doživljaj magične i raznobojne jeseni u Istri, jedinstvena gastronomska ponuda za uživanje svim čulima i boravak u luksuznim hotelima sa vrhunskim SPA programom, doprineli su da poznati srpski i hrvatski blogeri i influenseri ovog novembra na kratko predahnu od svakodnevnih obaveza i prepuste se čarima koje najveće jadransko poluostrvo može da ponudi.

Tokom četvorodnevne ture po Istri, odabrani gosti mogli su da uživaju u prefinjenom luksuzu Kempinski Hotelu Adriatic na obali Jadranskog mora, premijerno degustiraju odabrana vina u vinariji Kozlović, upoznaju slikoviti gradić Grožnjan, degustiraju svetski poznate tartufe, nauče osnove igranja golfa, „osete“ svu mistiku daleke 1912. godine u hotelu Kempinski Palace Portorož, ali i prepuste se pravim gastronomskim specijalitetima vrhunskih kuvara.

Dobro vino, maslinovo ulje i tartufi – za istinski doživljaj Istre

Istarska kuhinja je svojim stanovnicima i posetiocima omogućila bogatstvo ukusa – od domaćeg istarskog maslinovog ulja do crnih i belih tartufa. Jedna od stanica u četvorodnevnoj turi bila je Kozlović vinarija. Posetioce je dočekao autentičan ambijent, pogled na prostrane vinograde i premijerna degustacija odabranih vina. Vlasnici vinarije kažu da rade na zajedničkom cilju, s puno truda i ozbiljnosti, da nastoje da pomeraju granice i osvajaju nove horizonte u vinskom svetu, stavljajući na prvo mesto kvalitet iza kojeg stoji porodično ime. Još od 1904. godine kreiraju vina u kojima neguju karakter autohtonih istarskih sorti, a stalnim unapređenjem proizvodnog procesa i znanja objedinjuju u njihovim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost. Zbog toga je i boravak u Kozlović vinariji bio jedinstven doživljaj, ponajviše za sva nepca posetioca.

Grožnjanmali istarski grad koji odiše mirisom tartufa

Iako se može obići za manje od sat vremena, ovaj istarski gradić, poznat i kao Grad umetnika, svojim posetiocima pruža nezaboravni dožvljaj. Kamene, uske ulice, originalni i naizgled skriveni detalji koji iznova inenade, čak i tokom novembra, čine ovo mesto nezaobilaznim tokom posete Istri. Ove jeseni ugođaj je bio još potpuniji jer je na ulicama organizovana degustacija Zigante tartufa i proizvoda sa tartufima. Prva pomisao da čips i tartufi ne idu zajedno, opovrgnuta je od strane posetioca iz Srbije i Hrvatske koji su bez skrivanja uživali u ovim specijalitetima.

Vrhunski gastronomski doživljaj

Doživljaj Istre kao originalne turističke destinacije upotpunila je bogata gastronomska ponuda. Bilo da je reč o ponudi Kempinski hotela ili lokalnih konoba, sigurno je da je uživanje u punim ukusima bilo zagarantovano. Tokom četvorodnevnog putovanja na meniju su se smenjivale vrhunske delicije od sveže ribe i morskih plodova i klasična jela pripremljana na originalan način da zadovolje i najistančanije ukuse.  Ako se tome doda apsolutno neponovljiv doručak u Kempinski hotelima, bilo da je onaj na obali mora u Savudriji, ili u najotmenijem salonu hotela Kempinski u Portorožu, ugođaj je zagarantovan.

Golf – „igra pravednih“

Zahvaljujući Golf Club-u Adriatic, učesnicima pres ture u Istri omogućeno je nenadmašno golf iskustvo i sticanje uvida u osnove ove igre za koju se smatra da je jedan od najstarijih sportova. Golf teren smešten je uz samu obalu, poseduje profesionalno igralište sa  18 polja raspoređenih na 80 hektara, a za sva pitanja na raspolaganju su vrhunski profesionalci koji dobro poznaju ovaj sport. Tokom dvočasovne obuke, neki od influensera bili su uspešniji, neki manje, ali zasigurno ostaje upamćeno da golf ne podnosi varanje, ali i da je potrebna dobra fizička pripremljenost za ovaj sport. Nakon pokazanog umeća igranja u ovom prestižnom sportu, ovaj teren pruža i jedinstven odmor uz veličanstvene zalaske sunca i neponovljiv pogled na Jadransko more.

Luksuzni hotel na obali Jadranskog mora, aktivni odmor, prirodne lepote i bogata kulturna baština, uz gastronomsko uživanje čine Istru neodoljivom i nezaobilaznom destinacijom tokom cele godine. Bilo da rešite da dan provedete ispijajući omiljeni napitak na obali Jadranskog mora, ili želite da osetite prave istarske ukuse, Kempinski Hotel Adriatic pravi je izbor jer nudi nezaboravno uživanje u komfornim sobama sa pogledom od koga zastaje dah.

Mini odmor vikendom tokom jeseni, ali i predstojeći božićni i novogodišnji praznici idealni su za istraživanje očuvane i na mnogim mestima netaknute i brežuljkaste istarske unutrašnjosti. Zato na vreme rezervišite vaše uživanje u magičnoj Istri, otkrijte netaknutu prirodu, opustite se u spa oazi ili zaigrajte golf uz pogled na Jadransko more!

Izvor: BIZLife

Foto: Promo