JORDAN: Putovanje nakon kojeg nećete želeti da raspakujete kofere

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Privatna arhiva

Jordan, država na Bliskom istoku, smatra se svetom zemljom i ako odlučite da je posetite – imate i šta da vidite. Grad Petra, Mrtvo more, Aman, Nazaret i ostala mesta protkana su zanimljivim verskim i istorijskim legendama.

Vladimir Mihajlovski, inženjer za razvoj softvera u kompaniji „Nordeus“, podelio je sa nama iskustva i utiske sa ovog egzotičnog putovanja.

 

Prvi utisci sa putovanja?

Prvi jak utisak bio je prizor pustinje kroz prozor aviona još pre samog sletanja. Sve je to nekako delovalo kao sletanje na Mars. Takođe, saobraćaj u ovim krajevima sveta zanimljivo iskustvo.


Kako ste se odlučili baš za tu destinaciju?

Videli smo reklamu i to je posejalo ideju u našim glavama. Prilika za neko sasvim drugačije putovanje od dosadašnjih. Zatim smo izučili plan puta i znamenitosti koje bismo obišli i shvatili da je to nešto što definitivno želimo da iskusimo.


Šta vam je ostavilo najjači utisak na putovanju?


Brojni su utisci, ali se drevni grad Petra svakako izdvaja. Slike koje sam gledao pre polaska na put nisu me pripremile na stvarnu veličinu celog drevnog grada. Kilometri pešačenja i stepenica samo dodatno daju na značaju svemu što tamo možete videti.

Da li ste probali nešto novo što vam se dopalo ili nije (hrana, piće ili nešto drugo)?

Plutanje u Mrtvom moru je za mene bila prava novina, jer plutanje nije nešto čime mogu da se pohvalim. Srećom, Mrtvo more pruža mogućnost plutanja čak i neveštima poput mene. Nova hrana koju sam probao je meso od kamile, jestivije nego što sam očekivao ali ne i hrana koju bih jeo ponovo. Izdvojio bih i jahanje kamile pustinjom, nešto što bih definitivno uradio opet!


Da li bi ovakvo putovanje preporučili nekome i zašto?

Sa puta sam poneo brojne utiske, Jordan je zemlja koja prikazuje hiljade godina istorije, te dobro isplanirajte šta sve obilazite i spremite udobnu obuću. Preporučio bih putovanje svima kojima Bliski istok izaziva radoznalost, jer Jordan će vas dočekati srdačno i ostaće deo Jordana u vama po povratku.


Izvor: BIZLife

Foto: Privatna arhiva