Svet dobija još jednu turističku atrakciju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Bahrein teži da obori svetski rekord. Kako prenosi novinska agencija Bahreina (BNA), ta država će na leto otvoriti najveći podvodni tematski park na svetu koji će se prostirati na 100.000 kvadratnih metara, a kao glavnu atrakciju imaće 70 metara dug potopljeni avion Boing 747.

Smeštena između Katarskog poluostrva i istočne obale Saudijske Arabije, zemlja Persijskog zaliva je “procvetala” kao jedna od najprivlačnijih arapskih zemalja za turiste. Sektor turizma u toj državi raste „neverovatnim“ tempom. A sada se predsednik Vrhovnog Saveta za okolinu, Šeik Abdul bin Hamad Al Kalifa udružio sa turističkim organizacijama Bahreina i privatnim investitorima kako bi uradili taj „ekstravagantni projekat“.

Prevashodno ronilačko mesto ponudiće i potopljenu repliku tradicionalne kuće bahreinskog trgovca biserima, veštačke koralne grebene i druge skulpture koje su postavljene pod vodu kao sigurno utočište za rast korala i kao stanište morskih životinja, saopštio je Savet.

Projekat će, kako se nadaju, privući ljubitelje ronjenja iz celog sveta, kao i pomoći istraživačima u potrazi za informacijama i podacima o morskoj ekologiji i biologiji. Ujedinjeni Arapski Emirati su takođe najavili planove za stvaranje najveće koralne bašte na svetu.

Izvor: BIZLife/Forbes

Foto: Screenshot