Kabine od PLEKSIGLASA na plaži za post-pandemijsko letovanje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Jedna italijanska kompanija predložila je originalno i čini se funkcionalno rešenje kako da se održi socijalna distanca između kupača na plaži ove letnje sezone.

Mnoge zemlje koje su oslanjaju na turizam s razlogom su zabrinute kako će izgledati letnja turistička sezona u 2020. godini. S plažama zatvorenim za javnost u vreme pandemije, kupanje u Italiji ove godine je, po svemu sudeći, malo verovatno. Predviđanja kažu da će pad prometa biti najmanje 60 odsto dok drugi imaju još crnje prognoze za post-pandemijsko letovanje.

Međutim, Italijani aktivno razmišljaju o tome kako da spasu sezonu, piše portal Gradnja.

Postoji nekoliko stvari koje je potrebno osigurati ove godine na kupalištima, a među njima su i kontrolisani pristup plažama kao i instalacija dozera na dezinfekciju u toaletima. Međutim, najvažnije će biti garantovati socijalnu distancu između kupača.


Kompanija iz Riminina Nuova Neon 2, specijalizovana za krovove, štandove i prozore, smislila je kako možete da bezbedno odete na plažu. Oni su predložili montažu transparentnih kabina na plaži veličine 4,5×4,5 metra koje bi se pravile od pleksiglasa i aluminijumskih profila.

Iako na društvenim mrežama ovaj predlog baš i nije naišao na odobravanja, ni nadležni nisu baš oduševljeni. Renata Tosu, gradonačelnica Ričionea na Jadranskom moru, rekla je za DomusWeb da „rivijera Romanjola ima poseban pristup gostima, a da je ovaj projekat veoma drugačiji.“

Do pre nekoliko meseci ovakva radikalna ideja bi verovatno bila dobra za neki distopijsku TV seriju poput Black Mirrora. Sada je ona takoreći stvarnost.


Izvor: Gradnja

Foto: Pixabay