Komšije na putu ka KORONA FRI destinaciji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Da je Crna Gora je na dobrom putu da postane “korona fri” destinacija, sve češće pominju najviđi državni zvaničnici.

Ono što je nedavno najavio premijer Duško Marković, sada isto to čini i državni sekretar u Ministarstvu turizma Crne Gore Damir Davidović.

On je izjavio je da je Crna Gora na dobrom putu ka “korona fri” destinaciji, ali i da jedan slučaj nepažnje može da izazove dramatične posledice.

“Da li ćemo postati korona fri destinacija zavisi od nas. Pravila su jasna i ne postoji nijedan razlog da ih se ne pridržavamo”, rekao je Davidović.

U Crnoj Gori trenutno ima ukupno četvoro obolelih. Od početka epidemije bilo je 324 zaraženih, devet je umrlo, a 311 se oporavilo.

Danas je 11. dan kako nije zabežen nijedan novi slučaj inficiranih, a da bi se proglasio kraj epidemije treba da prođe 28 dana bez slučajeva zaraze.

Kako je dodao Davidović, otvaranje granica zavisiće od onoga što struka bude preporučivala. Očekuje da se naredne sedmice na sednici Vlade nađu izmene Zakona o turizmu.

“Pratićemo praksu i preporuke Evropske komisije kako bismo za paket aranžmane obezbedili vaučere koje će ljudi do određenog roka moći da iskoriste. Ako ih ne iskoriste, turoperatori će biti u obavezi da im vrate sredstva”, dodao je on.

Davidović je naveo da se razmatra nekoliko modela podrške za razvoj domaćeg turizma.

CG se sprema za leto: Premijer pominje “CoronaFree” destinaciju


 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay