Komšije ZAKUPILE privatni hotel za izolaciju korona turista – državni preskup

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, ilustracija

Županija Splitsko-dalmatinska zakupila je na dva meseca privatni hotel sa 25 soba u Trilju, mestu 40 kilometara od Splita, za turiste koji eventualno obole od koronavirusa.

Najam je počeo da teče 13. jula, u hotel do sada nije ušao ni jedan zaraženi turista, ali Županija svakog dana plaća 70 kuna po sobi. Odnosno, 1.750 kuna (oko 235 evra) za ceo hotel, a za dva meseca platiće 14.000 evra.

Hotel se zove Sveti Mihovil, a vodi ga kompanija Čaporice, kojoj preti zaplena. Županija tako plaća kompaniju koju županijska ustanova pokušava da zapleni, prenosi index.hr.

Hotel Sveti Mihovil nalazi se u četrdesetak kilometara udaljenom Trilju, koji nije turistički centar, što znači da obolelog turistu prvo treba prebaciti iz Splita ili sa ostrva u Trilj, zatvoriti ga u sobu i nadati se da mu se stanje neće pogoršati jer je najbliža velika bolnica u Splitu, objavili su hrvatski mediji.

Hotel je u blizini triljske hitne pomoći, Trilju je blizu autoput. Hotel se zakupljuje ceo i ima mogućnost sopstvene kuhinje, kažu u Županiji, navodeći da su državni hoteli preskupi  i nezanterseovani za sličan aranžman.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Index.hr

Foto: Pixabay, ilustracija

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.