Kopaonik i Zlatibor PREPUNI skijaša

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prvih nedelju dana u januaru na Kopaoniku je skijalo dvostruko više skijaša nego prošle godine, dok je Tornik sa 11.600 turista ostvario istorijski rezultat.

Naime, na Kopaoniku je u prvih šest dana januara prodato 46 odsto više ski karata u odnosu na isti period prethodne godine, a Ski centar Tornik je tokom prvog dana rada za skijanje, 4. januara, zabeležio posetu od 11.600 turista, skijaša i turista koji su uživali u panoramskoj vožnji.

JP Skijališta su tako u ovom periodu već ostvarile promet od 27 miliona dinara, što je pokazatelj izuzetnih poslovnih rezultata na samom početku godine.

I Kopaonik je apsolutni rekord zabeležio 4. januara, kada je na stazama ovog ski centra skijalo više od devet hiljada skijaša.

Nezapamćenoj poseti bordera i skijaša Kopaonik duguje uređenim stazama, ali i kapacitetu žičare koja može da primi 34.000 skijaša na sat. Skijališta Srbije su na Kopaoniku ove godine pripremile još pet kilometara novih staza.

U vreme kada je prirodna količina snega izuzetno mala u svim skijalištima u regionu, Skijališta Srbije su zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje pripremila gotovo kompletno skijalište na Kopaoniku za skijanje.

Trenutno u ovom ski centru radi 35 staza i 20 žičara i ski liftova, a na stazama ima 30 centimetara utabanog snega.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. SaleKG

    Dal je ovo za Tornik realno?
    Radi 1.5 staza, kad pogledas na kamerama skijalista sve prazno.
    Ajd da vam verujemo.

  2. Pingback: Kopaonik i Zlatibor prepuni skijaša - Vugla