Maldivi: Idealna destinacija za odmor

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Privatna arhiva

Maldivi su ostrvska zemlja, okružena Indijskim okeanom, u kojoj nema reka i jezera. Veoma je bogata raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom. Ako želite da se stvarno odmorite, ovo jeste mesto za vas. Utiske i iskustva sa ovog egzotičnog putovanja odlučila je da sa nama podeli Mila Litvinjenko, vlasnica kompanije “Aura”.

Prvi utisci sa putovanja?

Moja očekivanja su ispunjena u potpunosti. Znala sam šta želim i to sam i dobila.


Kako ste se odlučili baš za tu destinaciju?

Ovo je moj treći odlazak na Maldive. Prva dva puta nisam bila zadovoljna (Ostrva su za mene bila isuviše mala, bez mnogo zelenila i mogućnosti da se bavim raznim sportskim aktivnostima). Međutim, ne odustajem tako lako. Znala sam da sigurno postoji ono što želim i to sam i pronašla. Nisam imala vremena da mnogo istražujem preko interneta. Obratila sam se gospođi koja odlično poznaje maldivska  ostrva, objasnila sam joj šta želim i od tri ponuđene opcije odmah sam našla pravu za sebe.


Šta Vam je ostavilo najjači utisak na putovanju?

Veličina ostrva, zelenilo, savršeno uređen svaki deo ostrva, gostoprimstvo zaposlenih, mnogo informacija koje sam dobila. Pre svega dobila sam mir, osećala sam se kao da sam sama sa okeanom i prirodom. To mi je trebalo s obzirom na prirodu mog posla. Četiri, pet dana potpune izolacije. Šalim se i kažem kako se Mila družila sa Milom.


Da li ste probali nešto novo što vam se dopalo ili nije (hrana, piće ili nešto drugo)?

Sa svakog putovanja se vratim bogatija novim saznanjima. Saznala sam puno o Iranu, Nepalu, Burmi, Butanu, Mjanmaru, razgovarajući sa osobljem koje radi na ostrvu. Ta saznanja su mi dragocena. Koliko ćete dobiti zavisi kako se postavite prema ljudima. Za mene oni nisu bili samo osoblje. Doveli su me u deo ostrva gde oni žive, probala sam hranu koji oni sebi spremaju i to mi je bila posebna čar. Kozmetika je nekako postala neizostavni deo mene, pa sam dosta naučila o navikama žena iz ovih zemalja.


Da li bi ovakvo putovanje preporučili nekome i zašto?

Putovanje na ostrvo na kome sam ja bila bih preporučila ljudima koji žele mir, prirodu, koji vole okean, ronjenje, šetnje. Pre svega treba birati ostrvo čiji vlasnik ima dugogodišnje iskustva u turizmu po svetu.Izvor: BIZLife

Foto: Privatna arhiva