Malo drugačiji tim bilding: „Divlje i čudne“ destinacije i ideje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Tim bilding je u poslednjih nekoliko godina „must have“ aktivnost u kompanijama.
Izgraditi timski duh i nadahnuti zaposlene ne mora uvek biti dosadan proces.
Vaši zaposleni naporno rade, mnogi sede satima za računarom ili su stalno na telefonu. Zato zaslužuju da tim bilding bude nešto drugačiji, čak i izazovan.

Evo nekih predloga za druženje i testiranje toga ko je „najhrabriji“ u kompaniji:

Oči u oči sa ajkulom


Mnogi u Severnoj Americi, Australiji i Africi nude grupama ronjenje u kavezima gde mogu posmatrati ajkule, ili čak biti i u interakciji sa njima. Možda jeste malo više „avanturistički pristup“, ali će se tada izdvojiti oni najhrabriji u firmi.

Istražite pećine


U Alberti (Kanada) imate mnogo izbora za aktivnosti „na zemlji“, ali i „ispod zemlje“. Vaš tim će steći nezaboravno iskustvo u istraživanju pećine „Rat’s Nest“, koja se nalazi ispod planine Groto. Postoje različite vrste programa (The Explorer, Adventure, Solitude) koji uključuju grupe od maksimalno osam kandidata, a tura traje od dva do četiri sata.

Džejms Bond akcija!


Verovali ili ne, postoji škola za špijune! Kompanija za organizaciju tim bildinga u Londonu nudi program koji traje pola dana, u pitanju je škola za špijunažu. Ovakav aranžman uključuje 250 različitih lokacija u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivnosti koje se nude su: pucanje iz snajpera, borba „prsa u prsa“, streličarstvo, učenje i dešifrovanje kodova i tajnih lozinki, vožnja tenkova.

Ako su vam ove destinacije previše izazovne i daleke, postoji i u Srbiji mnoštvo prirodnih znamenitosti gde možete organizovati jednako zanimljive aktivnosti. O mogućnostima tim bildinga u Srbiji čitajte sledeće nedelje na našem portalu.

Izvor: BIZLife/CNBC

Foto: Pixabay