Na ovom popularnom OSTRVU dobićete POVRAĆAJ NOVCA ako vam kiša pokvari ODMOR

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kiša i loše vreme jedno su od najvećih razočaranja koje vam na odmoru mogu pomrsiti račune, međutim, italijansko ostrvo Elba odlučilo je tome da stane na put Inicijativom dobrog vremena.

Ona podrrazumeva da ako tokom vašeg boravka na Elbi kiša pada više od dva sata tokom bilo kog dana, dobijate povraćaj novca za jednu noć, piše Novac.hr.

Ako ste baš loše sreće i kiša vas zadesi dva ili više sati tokom čitavog odmora na Elbi, hotelijeri će vam vratiti pun iznos koji ste uplatili za svoj smeštaj.

Inicijativa doduše nije nova, nekoliko hotela je već imalo sličnu praksu, ali bi podsticanje svih hotelijerada u slučaju kiše vraćaju novac svojim gostima trebalo da „umanji komercijalnu štetu nastalu zbog vremenske prognoze“, poručio je Claudio Della Lucia, Elbin menadžer za turizam.

„Ovo je dobra stvar jer će poboljšati našu prodaju i buking industriju“, rekao je Walter Tripicchio menadžer jednog hotela koji se priključio Inicijativi. On dodaje i da do sada nijednom nisu aktivirali svoju najnoviju opciju povraćaja novca zbog kiše.

„Elba je malo ostrvo i jako je vetrovito. Vreme se jako brzo menja tako da je malo verovatno da će kiša da pada duže od dva sata dnevno. Moguće je, ali ne često“, objašnjava ovaj hotelijer.

Izvor: Novac.hr

Foto: Pixabay