“Ne želimo da postanemo Diznilend” – još jedan EVROPSKI GRAD staje na kraj TURISTIČKOJ GUŽVI

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Izgleda da Amsterdam nije jedini evropski grad koji je odlučio da stane na put turističkoj gužvi. Njihov primer odlučio je da sledi i srednjovekovni belgijski grad Briž koji je samo u 2017. godini posetilo oko 16,3 miliona turista.

Naime, gradske vlasti donele su odluku u kojoj navode da ukidaju sve promotivne aktivnosti koje uključuju jednodevne turističke ture. Osim toga, odlučili su i da smanje broj kruzera koji uplovljavaju u njihovu luku.

Trenutno, njihova luka može isttovremeno da primi pet kruzera, a prema novom planu tu brojku smanjiće na svega dva dnevno. Uz to, s kompanijama koje nude turističke aranžmane putovanja kruzerom dogovoriće da umesto dosadašnjeg uplovljavanja u luku vikendom, to rade za vreme radnih dana kako bi posetioci mogli da ostanu više dana, piše CNN, a prenosi Novac.hr.

„Moramo da očuvamo gradsko jezgro. Posetioci koji dolaze na jedan dan nam prave više štete nego koristi. Ne želimo da postanemo Diznilend“, poručio je gradonačelnik ovog belgijskog grada Dirk De fauw.

Izvor: Novac.hr

Foto: Pixabay