Očaravajući grad brodova na Bosforskom moreuzu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Kontiki

Ukoliko ste upali u kolotečinu svakodnevnice i potrebno vam je nešto drugačije, predlažemo da posetite grad koji će vas opčiniti uspomenama na prohujala vremena.

Prelepu mešavinu raskošnih palata, kupola i minareta, popločanih ulica, oronulih drvenih kuća, zapuštenih betonskih nebodera, lepih stambenih zgrada u stilu ar nuvoa, svetskih modernih prodavnica, bazara, uličnih prodavaca možete videte jedino u gradu brodova ,Istanbulu. Grad koji je kroz vekove, bio je prestonica Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog carstva i za to vreme tri puta menjao ime – Vizant, Konstantinopolj (Carigrad) i Istanbul.


Iskoristite last minute ponudu i sa KonTiki Travel provedite nezaboravna 4 dana po ceni već od 199 evra .

Enterijer Plave džamije, palata Topkapi iz XV veka i crkva Svete mudrosti Aja Sofija – „majka svih crkava“ su samo neka od remek dela vizantijske arhitekture koja će vam oduzeti dah.

Mirisi sa riblje pijace, čamci  koji krivudaju između tankera na Bosforu su uspomene koje samo u ovom gradu možete da doživite.


Ono što ne treba da propustite je panoramsko razgledanje grada autobusom, gde ćete videti Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel–u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahce, prolaz kroz Bešiktaš, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Razgledanje se završava ispred Kapali čaršije, mestu idealnom za šoping. Za dobru kupovinu u ovom gradu nije važno godišnje doba.


U Kapali-čaršiji postoji preko 4 hiljade prodavnica u kojima možete pronaći sve što vam je potrebno i to sve sa sjanim popustima čak i na proizvode iz aktuelne sezone.

Detaljnije informacije o ponudi možete dobiti pozivanjem našeg call centra na broj telefona 011 20 98 000 ili posetite naš sajt www.kontiki.rs

Jer sa nama je svet na dlanu!

Izvor: PR tekst

Foto: Kontiki