Odlučeno: Na Adi Bojani će NAJGLASNIJI biti cvrkut ptica

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Skupština Opštine Ulcinj donela je Odluku o Akustičkim zonama po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju “Tihe zone u prirodi”.

Ovom odlukom, kako ističu, konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mjesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj meri remetile red i mir, saopšteno je iz Udruženja vlasnika objekata Ada Bojana.

“Od sada najviši granični nivo buke na Adi Bojan u Db(A) je 35-35-30, što je u prevodu jačina zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica. Ovo će značiti da je od sada kažnjivo puštati jaku muziku u bilo koje doba dana, a za nepostovanje odluke kaznene odredbe biće primerene novčanim kaznama do 10.000 evra”, navodi se.

Nadaju se da će se Vlada još jače uključiti u zaštitu reke Bojane kroz svoje i kroz aktivnosti iz nadležnosti javnog preduzeća Morsko Dobro koje upravlja ovim delom obale, Uprave Pomorske sigurosti koja je nadležna za sigurnost plovidbe na reci Bojani i upravi za Vode koja je veoma bitna u rešavanju prohodnosti reke.

Izvor: CdM

Foto: BIZLife

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.