Planirate odmor? Evo kako da imate „svet na dlanu“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife/Pixabay

Pred sajam turizma mnoge turističke agencije iznose svoje najekskluzivnije ponude, često vas „terajući“ da, iako niste hteli sada da razmišljate o tome, počnete da planirate svoje letovanje ili neko putovanje o kom maštate. BIZLife je o putovanjima i predlozima za odmaranje razgovarao sa onima za koje se kaže da „imaju svet na dlanu“.

Marija i Slobodan Mićić su nam predstavili novi Katalog putovanja agencije „KonTiki travel“ i tom prilikom naveli svoje predloge za putovanja biznismena.

Kako je Marija rekla, uglavnom je teško uputiti ljude iz sveta biznisa na daleku destinaciju  i to zbog vremenskog ograničenja, ali svakako mogu da posete velike gradove koji su van Evrope.

„Veliki gradovi poput Hongkonga, Singapura, Pekinga, Šangaja nisu problem za kraća putovanja. Ali na kratku turu, biznis klijent takođe može da ode i u Izrael, na primer. To su veoma lepo organizovane ture, ne traju dugo – pet noći, šest dana, nije daleka destinacija, neće se mnogo umoriti, taman da nešto novo vide i da se malo opuste“, ocenila je ona.

Kao veoma ekskluzivnu destinaciju Marija je preporučila Etiopiju.

„Malo je čudno, mnogi ne znaju, jer se Etiopija još uvek nije ’probila’ kao turistička zemlja, tako da i mnogi ljudi koji rade u turizmu ne znaju šta ta zemlja ima. Apsolutno je vredno šta ta zemlja ima da ponudi – između ostalog fantastične hrišćanske manastire i crkve, kao i zamkove“, kazala je ona.

                                                       

Sa druge strane, kako je dodala, treba otići i u Južnu Ameriku. Tu je prebogata i prelepa priroda, vodopadi koje treba videti, ali i najviše jezero na svetu. „Tu turu toplo preporučujem, ali je to tura koja traje tri nedelje i košta nekoliko hiljada evra“, navela je ona.

                                    

Slobodan Mićić je istakao da su ove zime najaktuelnija putovanja u Indiju, Kinu, Južnu Ameriku, kao i Keniju.

Na pitanje koje bi putovanje na daleku destinaciju preporučio za leto, Slobodan je rekao da je na Baliju glavna sezona u junu i julu, jer tada nema kiša pa je veoma zgodno otići na to indonežansko ostrvo.

Biznismenima je preporučio putovanja na kojima bi mogli da odmore.

„Preporučio bih im malo letovanja – odmore na Tajlandu, Baliju sa tri do četiri dana obilaska. Treba uvek da imaju kombinaciju odmora i obilazaka jer je biznismenima to potrebno“, istakao je on.


Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife/Pixabay