Posetite „Kuhinju na kraju sveta“ (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sada imate još jedan razlog da posetite udaljena Lofotska ostrva u Norveškoj, koja se često nazivaju „vrhom sveta“, naročito ako ste veliki gurman, volite da putujete i volite avanturu – u pitanju je inovativna „Kuhinja na kraju sveta“.

Lofotska ostrva nalaze se na dalekom severu, na rubu Arktičkog polarnog kruga, i poznati su po svom „dramatičnom i čarobnom reljefu“ – krševitim vrhovima, kristalno čistim rekama i slikovitim uvalama.

Na ostrvu Sørvågen nalazi se hotel i restoran Holmen Loftoten, kojeg vodi Ingunn Rasmussen i koji je zajedno sa šefom kuhinje Valentine Warner osmislio koncept avanture za velike gurmane.


Zajedno su osmislili ideju „Kuhinja na kraju sveta“ koja će posetiocima i gostima pružiti nezaboravno kulinarsko iskustvo.

Ovakav koncept je nastao kako bi povezali zaljubljenike u dobru hranu sa elementarnom snagom prirode, sa ribolovom, izletima, planinarenjem.

Savremen, ali opet prilagođen prirodnim bogatstvima koji ga okružuju, ovaj hotel spaja komfor sa uživanjem u prirodi. Zidovi su od opeke, podne obloge su ogoljene i rustične, a prozori su veliki, jer se iz ovog hotela pruža neverovatan pogled.

„Možda smo daleko, ali naša ljubav prema izuzetnoj hrani i zanimljivim ljudima povezala nas je s poznatim kuvarima i drugim umetnicima. Zajedno smo napravili „Kuhinju na kraju sveta“ u izuzetno divljem okruženju. Ne postoji ništa slično tome“, rekao je Ingunn za Business Insider.

Izvor: BIZLife/Business Insider

Foto: Pixabay