Prelepo grčko OSTRVO NUDI kuću, zemlju, hranu, novac – SAMO SE DOSELITE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prelepo grčko ostrvo na jugu Peloponeza – Antikitera zvanično ima samo 20 stanovnika. Zbog sve manje ljudi i činjenice da će bez njih sve propasti, Grci nude kuću, parče zemlje i 500 evra mesečno, prve tri godine, svakom ko se doseli. U ponudi je čak i hrana!

Visoke litice koje gledaju na more, skrivene uvale i pećine koje treba otkriti, malo selo u kom je vreme stalo i bujna vegetacija koja širi mirise ruzmarina i lavande će vam svakako poželeti dobrodošlicu. U blizini je Krit do kog se trajektom putuje dva sata. Antikitera je prilično divlja, ali netaknuta priroda i jeste ono što je čini toliko šarmantnom. More je kristalno čisto i savršeno za ronjenje, a na plažama nema gužvi, piše Bankar.

Ukoliko želite da se isključite, osetite kao van sveta, uronite u mir, ovo je pravo mesto za vas. Na ostrvu postoje samo tri sela u kom dominiraju uglavnom bele kuće i uske uličice, ali tu je i nekoliko taverni i prodavnica. Ništa na Antikiteri nije ni slično Parosu, Mikonosu i Santoriniju, ali ovo je autentična Grčka.

Ipak, i pored svega, turisti ga izbegavaju, a čini se da mu je i lokalno stanovništvo okrenulo leđa. Tu je od 20 do 40 ljudi, nijedno dete i sve što se dešava, dešava se u selu Potamosu. Za sada se oko 15 mladih porodica raspitivalo o uslovima.

 

View this post on Instagram

 

Port of #antikythira island #Kythera #wildbeauty photos by @tanyachlampea

A post shared by Hotel Pelagia Aphrodite Κύθηρα (@pelagia_aphrodite) on


Izvor: Bankar

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Suzana

    Kako se moze prijaviti ?
    Sta se desava posle 3 godine, da li kucu do ijate u vlasnistvo kao i zemlju jer za 3 godine ko je pametan moze pokrenuti dobar posao ?