Putopis: Ako ste zimogrožljivi, evo gde treba „prezimiti“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Privatna arhiva

Nemanja Kostić, generalni direktor PLAY radija, imao je vrlo zanimljivo „zimsko putovanje“. Naime, otkrio nam je da je vrlo zimogržljiv i da ne voli hladnoću, pa je odlučio da joj „pobegne“. Sa nama je podelio svoje utiske i dogodovštine sa ovog egzotičnog putovanja – Florida i Bahami.

Prvi utisci sa putovanja?

Iskreno, džet leg toliko ubija da je stanje svesti pomereno, a toliko stvari sam video da je u glavi samo haos, jer je odmor iskorišćen na pravi način – uz obilazak dosta destinacija na Floridi i oko nje.

Još uvek mi je neverovatno da sam tri nedelje „najdužeg“ meseca u godini proveo na plaži, u okeanu i da mi je januar na poslu trajao samo desetak dana.

Kako ste se odlučili baš za tu destinaciju?


Imam prijateljicu koja živi u Americi već 12 godina. Odlučila je da se povuče iz Njujorka na godinu dana da bi ostvarila svoj san – život na plaži. Kako sam odlučio da „pobegnem“ svake zime na par nedelja, bilo je lako odlučiti se za odmor početkom januara.

Savet za sve – karte su baš pristupačne ako letite 30. decembra, jer izgleda da se niko ne usuđuje da stigne na drugi kontinent poslednjeg dana u godini.

Šta vam je ostavilo najjači utisak na putovanju?


Sa Floride za samo par sati možete stići kruzerom do Bahama. A postoje i sjajne „last minute“ opcije koje su veoma jeftine. Dvodnevno krstarenje do Bahama, sa plaćenim doručkom, ručkom i večerom staje vas oko 140 dolara. Verujte, pojedete i popijete više nego što ste platili, a na Bahamima stvarno uživate u predivnoj prirodi, tirkiznoj vodi, plažama sa najsitnijim peskom… Ali i svinjama! Postoji plaža na kojoj možete da plivate sa svinjama i prasićima i to je ono što ću pamtiti do kraja života.

Da li ste probali nešto novo što vam se dopalo ili nije?


Sa hranom sam jako težak ili bolje da kažem – izbirljiv, tako da ne eksperimentišem previše. Međutim, ukoliko se iko zaputi u Disneyworld u Orlandu (što je verujem većini sveta na bucket listi) morate probati restorane u okviru Disneyworlda. Verovatno najkvalitetnija klopa koju sam u životu probao.

U parku „Epcot“ imate razne svetske kuhinje, pa se možete odlučiti za nemačku, francusku, kanadsku, britansku, italijansku, japansku (kao ja) ili meksičku. Princip pripreme hrane je kao neki šou program.

I u ostalim parkovima, npr. u „Hollywood Studios“, možete naći sjajne restorane u kojima ćete ispuštati raznorazne zvukove dok klopate obroke.

Da li biste ovakvo putovanje preporučili nekome i zašto?


Apsolutno! Toliko sam zimogrožljiv da samo kad pomislim na minus dobijem tikove. Odluka je pala da svake zime otputujem na neko toplije mesto i trudiću se da svake godine to ispoštujem.

Ukoliko put planirate na vreme, možete uštedeti na razne načine, prvenstveno ukoliko avio kartu kupite na vreme.

Florida je okružena fenomenalnim ostrvima za koje vam nije potrebno previše novca, ukoliko na vreme isplanirate put.

AirBnb opcije su i više nego pristupačne na karipskom arhipelagu, a iz Amerike letovi su oko stotinak dolara, dok postoje i krstarenja koja vas koštaju manje nego prevoz autobusom po Srbiji.

Izvor: BIZLife

Foto: Privatna arhiva