Savet pred letovanje – Ako voziš budi odmoran

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay/Agencija za bezbednost saobraćaja

U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda na putevima u Srbiji i Evropi, pokazuju statistički podaci.

Umor je u ovom periodu jedan od najčešćih uzroka teških saobraćajnih nezgoda. Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa partnerima EKO SERBIA i Ministarstvom unutrašnjih poslova već četvrtu godinu zaredom organizuje kampanju pod nazivom “Vozi odmoran”.

Akcija je prvenstveno namenjena putnicima u tranzitu, ali i svima koji se u letnjim mesecima nađu na našim drumovima.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević je naglasila da se vozačima preporučuje redovna pauza od 15 minuta na svaka 2 sata tokom dužih putovanja.

Ona je naglasila da je 2018. godine u odnosu na 2016. zabeleženo 25 odsto više vozila na srpskim auto putevima, a broj poginulih i povređenih u nezgodama smanjen je za oko 20 pocenata.


Generalni direktor kompanije EKO Serbia, Vuk Radović rekao je da je konstantno smanjenje broja poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama prethodne tri godine, uprkos pojačanom intezitetu saobraćaja, jasan pokazatelj da je kampanja uspela.

Zaposleni u ovoj naftnoj kompaniji, na benzinskim stanicama pružaće tokom leta sve neophodne informacije i biti na usluzi vozačima i putnicima u okviru kampanje “Budi odmoran”.

 

Izvor: Bizlife

Foto: Pixabay/Agencija za bezbednost saobraćaja