“Slobodno letujte u Turskoj”

PinterestFacebookTwitterShare

Nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Tursku, usaglašeno je na sastanku predstavnika turističkih agencija i Ministarstva trgovine i turizma Srbije.

Učesnici sastanka složili su se da sezona treba da se nastavi i da nema prepreka da turisti letuju u Turskoj, a rečeno je i da neće biti zvaničnih zabrana države da se putuje u tu zemlju, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan Lainović.

“Turisti mogu da putuju u Tursku, nema razloga da se otkazuju aranžmani”, rekao je Lainović i dodao da se potvrdjeno da na destinacijima nema problema i da putnici mogu da se osećaju bezbedno.

On je rekao i da je samo mali broj putnika odustao od letovanja i da agencije imaju samo pet do sedam odsto otkaza putovanja.

“U ovoj sezoni prodato je 5.000 do 7.000 aranžamana za Tursku, a do polovine avgusta termini su rasprodati”, rekao je Lainović.

Pošto nema zvaničnih zabrana putnici sami odlučuju da li će otići na uplaćeno letovanje, a agencija putnicima može da vrati novac samo u slučaju da postoji zvanična preporuka Vlade Srbije da se ne putuje u Tursku ili da se proglasi vanredno stanje na destinaciji.

Izvor: Beta