Sve više bogataša DIŽE SIDRO iz Njujorka i seli se na drugi kraj DRŽAVE, evo i zašto

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sve više bogatih Njujorčana pakuje kofere i Veliku jabuku menjaju sunčanim Majamijem. Ne samo oni, već i bogataši iz ostalih saveznih država s visokom stopom poreza, poput Nju Džerzija, Kalifornije i Ilinoisa, dižu sidro i sele na Floridu kako bi iskoristili benefite države koja ne oporezuje primanja, prenosi Novac.hr.

Novinarka Biznis insajdera provela je nedavno tri dana u Majamiju kako bi proverila šta tačno, osim poreske oaze, privlači bogataše upravo u Majami. Istražila je tako ekskluzivna privatna ostrva, raskošne vile smeštene tik do mora, kao i penthaus vredan vrtoglavih 48 miliona dolara.

Provela je i poslepodne na ostrvu Fišer, jednoj od najpopularnijih destinacija za bogate Njujorčane, koja je ujedno i najbogatija lokacija u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) s prosečnim godišnjim primanjima od 2,2 miliona dolara. Ako je suditi prema njenom utisku, jasno je zašto je Majami toliko omiljena destinacija bogatih.

Naime, Trampova revizija poreskog sistema iz 2017. godine posebno je pogodila bogate vlasnike kuća u državama s ionako visokim porezima kao što su Njujork i Kalifornija. Prema novom zakonu, Njujorčanin koji zarađuje 10 miliona dolara godišnje i ima podjednako vrednu nekretninu, uštedeće gotovo 1,2 miliona dolara na porezu ako se preseli na Floridu, što je korak na koji se sve više bogataša odlučuje.

Osim znatne uštede na porezu, luksuzne nekretnine u Majamiju uglavnom dolaze s puno više stambene površine, luksuznim bazenima, prostorom na otvorenom te su često smeštene tik do prostranih plaža, što je u Njujorku veoma retko.

Izvor: Novac.hr

Foto: Pixabay