TOP 15 destinacija koje će milijarderi posetiti ove godine

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Investiranje u putovanja je postalo neverovatno popularan način dokazivanja statusa i moći, među najbogatijim ljudima. I za njih su putovanja daleko više od ideje za odmor.

U današnje vreme, milijarderi odlaze na luksuzna putovanja koja traju i po nekoliko meseci, u želji da povrate energiju i da se povežu sa najbližima iz porodice, piše Business Insider.

Ta putovanja mogu biti “u formi” ekstremnih avantura, luksuznog odmaranja i edukativnih ekskurzija.

Ali gde milijarderi putuju?

Biznis Insajder je istraživao potencijalne destinacije za 2019. godinu u saradnji sa turističkom agencijom „Original Travel“, koja planira putovanja za najbogatije.
Izgleda da se u 2019. godini ističu AVANTURISTIČKE destinacije. Iako su na listi neki „klasici“ poput Velike Britanije i Francuske, svoje mesto na listi „pronašle“ su i Ruanda i Mjanmar.

Evo i konačne liste:

15. Crna Gora

Crnoj Gori je u prošlosti falio smeštaj „prve klase“. Međutim, sa otvaranjem „turističkog grada“ Luštica Bay, bogatim posetiocima je i ovo mesto u planu.


14. Oman

Oman je država na južnoj obali Arabijskog poluostrva. Oman će biti sledeća velika luksuzna destinacija za bogataše, piše Business Insider. Vrhunac sezone traje od oktobra do aprila.


13. Francuska

Šampanja, oblast na severoistoku Francuske, je za sad najpopularnije mesto u Francuskoj. Tome je doprinelo skorašnje otvaranje luksuznog hotels „The Royal Champagne“.


12. Velika Britanija

U Londonu su „koncentrisani“ svi luksuzni hoteli – Claridge, The Connaught, The Dorchester.


11. Indija

Indija je oduvek bila omiljena destinacija za autentična iskustva i bogate turiste.


10. Čile

Čile je poznat po svojoj bogatoj istoriji, interesantnoj kulturi i pejzažima koji oduzimaju dah.


9. Turska

Sa padom vrednosti turske lire i otvaranjem novih hotela, obala Turske nikada nije bila primamljivija.


8. Sejšeli

Desetine ostrva u Indijskom okeanu, poznati kao Sejšeli, jedno su od najtraženijih mesta prema agenciji Original Travel.


7. Mjanmar

Mjanmar nudi luksuzan odmor u svakom smislu – od luksuznih krstarenja brodom do elitnih plaža.


6. Ruanda

Ruandu je Luxury Travel Mag proglasio novom afričkom luksuznom destinacijom u 2018. godini. Ova destinacija je poznata po svojim prirodnim bogatstvima, kao i nacionalnim parkovima: Akagera, Nyungwe i Volcanoes.


5. Butan

„Neiskvaren“ Butan je idealan za putnika koji ima novca i voli avanture.


4. Kolumbija

Kolumbijski pejzaži koji oduzimaju dah zaslužuju mnogo više pažnje. To se trenutno menja, jer je od početka ove godine porastao broj zainteresovanih za putovanja u Kolumbiju.


3. Island

Na Islandu se nalaze tzv. „Kristalne pećine“, iz kojih možete gledati polarnu svetlost, kao i veliki vodopadi i crne peščane plaže koje treba istražiti.


Prva dva mesta zauzimaju:

2. Japan

Postoji mnogo načina da uživate u luksuznom putovanju kroz Japan vozom – kao što je The Twilight Express Mizukaze sa vrhunskom sobom koja košta 22.000 dolara za dva noćenja, tj. trodnevni izlet.


1. Egipat

Postoje dve glavne atrakcije koje sve više podstiču turiste da se odluče za ovu destinaciju. Prva atrakcija je  parni brod Sudan – u pitanju je krstarenje Nilom, a brod se zaustavlja na arheološkim lokalitetima, tamo gde se nalaze hramovi i grobnice.

Druga atrakcija je Veliki egipatski muzej, preseljen i novoizgrađen sa pogledom na piramide u Gizi.


Izvor: BIZLife/Business Insider

Foto: Pixabay