TRI gradića u Italiji koje treba posetiti ovog leta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay/Instagram

Italija je destinacija koja je vrlo popularna kada su u pitanju turisti iz Evrope. Međutim, čak i za njih mnoga mesta ostaju skrivena, a ne bi trebalo, jer upravo u tim skrivenim mestima vaša čula mogu da iskuse sve čari i prirodne lepote.

Evo nekih od predloga, ako planirate da spakujete kofere i posetite Italiju:

Lerići i okolina

Lerići je naselje u Italiji u okrugu La Specija, regionu Ligurija. Mnogi italijanski umetnici, pisci, slikari su u ovom mestu živeli i radili, jer ih je svojim prirodnim lepotama Lerići inspirisao.

 

View this post on Instagram

 

~ Adoro quel gommone arancione, il caso è chiuso! 😄 ~

A post shared by ~ Valentina Collina ~ (@vale_hill) onMonopoli

Monopoli je naselje u Italiji u okrugu Bari, u regionu Apulija. Poznat je po baroknoj katedrali koja ima visoku kulu sa zvonom. Ovaj gradić ima mnogo spomenika i građevina od istorijskog i kulturnog značaja, a tu je i palata, koju su još u 18. veku izgradile bogate porodice.

 

View this post on Instagram

 

Come cuori in balìa delle emozioni 💙

A post shared by Miriam (@mimimatta) onŠila (Scilla)

Šila je naselje u Italiji, u okrugu Ređo di Kalabrija. Ovo mestašce je pogođeno jakim zemljotresima u prošlosti – prvi se dogodio 1783. godine, a drugi 1908. godine. Romantičan izgled mu daje i svetionik, kao i tvrđava, koju je izgradio Vojvoda od Kalabrije.

 

View this post on Instagram

 

☆ 12 Marzo 2019 ☆ Il Team @LOVES_ITALIA presenta: ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ~ 🏆 Foto di @gennaro_rispoli 🏆 ❥ Location #Calabria ❣ 〽️Visitate la sua bellissima Galleria👊 ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ ⓒ ⓞ ⓝ ⓖ ⓡ ⓐ ⓣ ⓤ ⓛ ⓐ ⓩ ⓘ ⓞ ⓝ ⓘ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ❥ Segui ☞ @LOVES_ITALIA ❣ ❥ Tagga ☞ #LOVES_ITALIA ❣ ✩ Admin Profilo ☞ @GiElle69 ❣ ✩ Admin Profilo ☞ @TheDaviddb ❣ ❣ Da sempre…👇 ❥ Gruppo @Loves_Team_World ❣ ❣ ✍ Loves.Team.World@gmail.com ✍ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ #italia#infinity_italia#ig_fotoitaliane#yallersitalia#loves_united_italy#uauitalia#loves_united_world#ig_italia#visititalia#italy_photolovers#italiainunoscatto#don_in_italy#thehub_italia#italian_photo#italytour#italytrip#kings_shots#thebestdestinations#igworldclub#euro_shots#landscape#natgeotravel#travel#travelingram#travelshoteu ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

A post shared by ☞BEST PICTURES OF ITALIA (@loves_italia) on 

 

Izvor: BIZLife/Strani mediji

Foto: Pixabay/Instagram