Za ljubitelje VESTERNA: Prodaje se grad sa velikim POSLOVNIM potencijalom (FOTO/VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ljubitelji Divljeg zapada i putovanja sada mogu posedovati deo američke istorije u vidu grada koji izgleda kao da je izašao iz vestern filma i to na Novom Zelandu.

Mellonsfolly Ranch – smešten na parceli od 900 hektara na Severnom ostrvu Novog Zelanda  prodaje se za 7,5 miliona dolara i dolazi u kompletu sa 10 tematskih zgrada.

Grad je 2006. godine sagradio kaubojski entuzijast Džon Bedogni kao omaž pograničnom gradu Vajoming iz 1860-ih.

Sadrži “autentični i licencirani salon”, sudnicu sa bioskopom, šerifovu kancelarija i bilijar, navodi se na sajtu globalnog lidera na tržištu luksuznih nekretnina Sotheby’s International Realty.

Postoje i tri kuće – glavna rezidencija i dve kuće za iznajmljivanje u kojima se mogu smestiti do 22 osobe.

Poslovna prilika

Nalazi se na šest sati vožnje automobilom iz Oklanda, a na raspolaganju je i helipad. Trenutno funkcioniše kao prenoćište sa cenom od 5.000 dolara po noći.

Međutim, ovo nije jedina poslovna prilika. Kupovinom grada dobijate i čitav biznis sa medom Manuka.

Pixabay

Tokom 2019. godine ovaj ranč je proizveo 15,5 tona Manuka meda iz oko 600 košnica, izjavio je njegov sadašnji vlasnik Rob Bartli.

Jednostavniji način života

Imanje na kojem su dostupne i razne aktivnosti na otvorenom, poput ribolova, plivanja i lova, takođe je i sjajno mesto za sigurno utočište.

„Novi Zeland je bio u centru pažnje zbog svog uspeha u borbi protiv Covid-19. Ali čak i pre toga, Novi Zeland je dugo bio poželjno mesto za život zbog zavidnog kvaliteta života ovde“, rekao je vlasnik.

Početkom prošlog meseca premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern izjavila je da je zemlja pobedila koronavirus. Od tada je zabeležen određen broj novih, uvezenih, slučajeva virusa od stanovnika koji se vraćaju iz inostranstva. Ukupno su od virusa na Novom Zelandu umrle 22 osobe.

Screenshot

„Novi Zeland, ovde dole u ​​Tihom okeanu, uživa određenu izolaciju od dolazaka i dešavanja u svetu uopšte. Budući da je Covid još uvek rasprostranjen u mnogim delovima sveta, mnogi kupci nekretnina Novi Zeland smatraju sigurnim utočištem“, dodao je Bartli.

Za sada je dosta zainteresovanih kupaca iz Hong Konga, Sjedinjenih Država, a ima i domaćih kupaca.

Stanovnicima Australije i Singapura dozvoljeno je da kupuju imovinu na Novom Zelandu. Međutim, poslovni ljudi koji tokom tri godine ulože oko 6,5 miliona američkih dolara na Novom Zelandu ispunjavaju uslove za podnošenje zahteva za takozvanu vizu za investitore.


Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay