Zašto je najskuplji grad na svetu NAJSKUPLJI grad na svetu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Već pet godina zaredom Singapur je na vrhu liste najskupljih gradova na svetu, prema podacima „Economist Intelligence Unit’s Worldwide Cost of Living report“. Oni upoređuju više od 400 individualnih cena u kategorijama kao što su hrana, piće, garderoba, nekretnine, transport, troškovi domaćinstva i računi za komunalne usluge, piše Biznis Insajder.

Međutim, ono što je odlučujuće jeste činjenica da je u Singapuru najskuplje kupiti auto.

Kako je izvestio CNN, vlada reguliše vlasništva nad atomobilima izdavanjem ograničenog broja dozvola. Građani moraju da kupe ove dozvole, koje važe 10 godina i od oktobra 2017. godine koštaju 37.000 dolara.

Automobili su takođe vrlo skupi zbog raznih poreza i uvoznih dažbina, CNN navodi u izveštaju za 2017. godinu.

Singapur je na 3. mestu najskupljih gradova i što se garderobe tiče.

Međutim, to ne sprečava turiste da masovno posećuju Singapur. Uprkos visokim cenama, Singapur je jedan od popularnijih gradova u svetu što se turizma tiče. Sa prihodom od 18.5 miliona dolara u prošloj godini, ispred njega su jedino Bangkok i Hong Kong.

„Bez obzira na to što je Singapur poznat po bogatstvu i futurističkoj arhitekturi, grad može biti pristupačan i zabavan a da ne morate da potrošite milione“, zaključuje internacionalni dopisnik Biznis Insajdera Harison Džejkobs.

Ogromna je ponuda jeftine i ukusne hrane, efikasnog javnog prevoza, muzeja, prelepih parkova i noćnog života. Samo se držite preporuke stanovnika iz Singapura, i radite ono što i oni, a ne ono što turisti rade.

Izvor: BIZLife/Business Insider/CNN

Foto: Pixabay