Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

“Radi se na tome da Srbija među prvih 20 dobije vakcinu”

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija radi na tome da među prvih 20 zemalja u svetu dobije vakcinu za koronavirus i da o tome pregovara sa “raznim kompanijama i partnerima”.

Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić nije mogla da kaže s kim tačno Srbija pregovara, sve “dok stručne službe ne izađu s tim”.

“Čim se završe sve faze testiranja, koliko brzo to bilo, da budemo među prvima”, rekla je Brnabić i naglasila važnost bezbednosti vakcine, što stručnjaci iz Srbije nadgledaju.

Brnabić je istakla da je broj novozaražnih i hospitalizovanih zbog korona virusa ohrabrujuć, da 11 uzastopnih dana opada broj osoba na bolničkom lečenju i nekoliko dana u nizu više je otpuštenih iz bolnica nego primljenih.

“To znači da su građani izuzetno disciplinovani, da se borimo zajedno protiv korona virusa i da mere daju razultete”, naglasila je ona.

Na pitanje zbog čega se PCR testiranje ne radi u privatnim laboratorijama, Brnabić je odgovorila da zbog stepena zaraznosti virusa svaka laboratorija mora da ima posebne uslove za obradu uzoraka.

Rekla je da je većina privatnih laboratorija smeštena u stambenim zgradama, i da ne zna nijednu koja ispunjava uslove za to.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Beta

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE