Radnici Goše radikalizuju protest

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Goše radikalizuju protest

  Radnici Goša iz Smederevske Palanke i danas čuvaju vagone spremne za transport u Slovačku i neće dozvoliti njihovu isporuku bivšem vlasniku Goše, dokle god ne budu isplaćeni.

  Radnici danonoćno čuvaju te vagone jer su su nezadovoljni pošto nisu ispunjeni njihovi zahtevi o isplati zarada koje im duguje bivši vlasnik, slovačka kompanija Žos.

  Predsednika Štrajkačkog odbora Milan Vujičić je izjavio da je bio jedan pokušaj da se, mimo štrajkača vagoni upute u Slovačku i da je došla lokomotiva iz Velke Plane, ali da je taj pokušaj propao.

  Vujičić je rekao agenciji Beta da će protest biti radikalizovan.

  “Verovatno ćemo se dogovoriti da ne počinjemo rad dok nam ne isplate zarade i predložićemo stečaj Fabrike šinskih vozila Goša”, rekao je on.

  Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

  Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE