Radnici Jure vraćeni kućama - poslodavac obećao rad u SMANJENOM OBIMU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Jure vraćeni kućama – poslodavac obećao rad u SMANJENOM OBIMU

  Poslodavac je vratio kućama radnike „Jure” u Rači koji su jutros odbili da udju u hale i počnu da rade, jer traže da se reši pitanje angažovanja tokom vanrednog stanja zbog rizika od koronavirusa.

  Radnici su u krugu fabrike čekali ishod razgovora komandanta opštinskog kriznog štaba, predstavnika fabrike i sindikata, pošto su i juče odbili da rade zbog rizika zaraze korona virusom.

  Komandant kriznog štaba opštine Rača Nenad Savković je rekao novinskoj agenciji Beta da se poslodavac složio da se napravi organizacija rada sa smanjenim kapacitetom.

  Najavio je da će posle „usaglašavanja pravnih stvari” tokom dana biti izdato i saopštenje te će se detaljnije znati na koji način će radnici biti angažovani u Juri tokom vanrednog stanja.

  Predsednik sindikata „Nezavisnost” fabrike Saša Marković je rekao za Betu da je postignut dogovor da u fabriku dodje epidemiolog koji će da napravi analizu stanja i proceniti koliki broj radnika može da bude angažovan.

  Marković je rekao da je to sindikat tražio i da se poslodavac sa tim složio.

  Radnici Jure trebalo je da juče nastave redovu proizvodnju posle plaćenog odsustva od 26. marta zbog pandemije koronavirusa, ali su odbili da rade i vraćeni su kućama.

  Iako je zatim, kako su mediji obevešteni iz fabrike, odlučeno da se ne radi i do kraja ove sedmice, juče po podne poslodavac je pozvao radnike da danas dodju na posao i rade uobičajeno.

  Radnici su izrazili zabrinutost jer su u proizvodnji rasporedjeni na malom rastojanju, ima i zaposlenih iz nekoliko opština gde su registrovani slučajevi virusa korona, a problem je i što se veći broj njih zajedno dovozi organizovanim prevozom.

  U Juri u Rači koja proizvodi kablove za auto-industriju angažovano je 1.200 radnika.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta, arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE