Radnici sprečili izvršitelje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici sprečili izvršitelje

  Sudski izvršitelji pokušali su uz asistenciju policije 13. put da prinudno preuzmu pogon “Kuglična vretena” Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku, što su radnici sprečili.

  Radnici su blokirali fabrički ulaz i sprečili sudske izvršitelje da uđu u fabriku i naplate dug od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 milion dinara u međuvremenu sa kamatama narastao na oko 4,6 miliona dinara.

  Kordon policije je, kao i prilikom ranijih pokušaja sudskih izvršitelja da preuzmu pogon FRA, blokirao sve prilaze fabrici, nedozvoljavajući novinarima da priđu fabrici sve dok izvršitelji nisu otišli.

  Predstavnici fabričkih sindikata rekli su novinarima da je protiv 59 radnika FRA podneta krivična prijava zbog onemogućavanja izvršitelja da preuzmu pogon i oni su pozivani u policiju da daju izjave.

  Fabrički sindikati i radnici ističu da se imovina fabrike koja vredi oko 200.000 evra “prodaje” za dug od 30.000 evra i apeluju na nadležne da se izmeni Zakon o izvršenju kako se imovina građana i firmi ne bi prodavala “ispod svake cene”.

  FRA, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine i nalazi se u fazi restruktuiranja. U fabrici je zaposleno 560 radnika.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE