Rado srpski građevinac u Nemačku ide

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rado srpski građevinac u Nemačku ide

  Privredna komora Srbije je za poslednjih godinu dana izdala 912 saglasnosti za upućivanje radnika na nemačka gradilišta po osnovu detašmana, a odobreno je ukupno 45.637 meseci radova srpskih gradjevinaca.

  Za Srbiju je od 1. oktobra 2017. do 30. septembra 2018. odobrena kvota za angažovanje 2.770 radnika na poslovima u Nemačkoj.

  Prema podacima nemačkog Biroa za rad, prosečna iskorišćenost kvote je 18 odsto viša nego godinu dana ranije.

  Najveće iskorišćenje kvote bilo je u junu i septembru 2017. godine, kada je iznosilo 2.626, odnosno 2.659 zaposlenih mesečno.

  Za učešće u raspodeli utvrdjenog maksimalnog broja detaširanih radnika može da se prijavi preduzeće čije je sedište u Srbiji, a registrovano je za obavljanje delatnosti za koje se rasporedjuje kontingent zaposlenih. Takoje, treba da ima registrovano predstavništvo ili poslovnu jedinicu u Nemačkoj ili potvrdu nadležnog organa da je pokrenulo postupak otvaranja predstavništva.

  Privredna komora Srbije od 1. oktobra 2016. godine, na osnovu Zaključka Vlade Srbije i Rešenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obavlja poslove raspodele kontingenta zaposlenih po osnovu Ugovora o izvodjenju radova u Nemačkoj.

  Poslodavcima koji na nemačka gradilišta upućuju više od pet radnika, Komora pruža i uslugu administriranja dokumentacije za izdavanje viza.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE