RAJSKA POSLA: Popović najavio tužbu protiv KRIK-a

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RAJSKA POSLA: Popović najavio tužbu protiv KRIK-a

  Pedsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović najavio je da će tužiti novinare istraživačke mreže KRIK, jer, kako je naveo, dva dana o njemu objavljuju lažne informacije.

  Popović je u saopštenju dodao da je cilj tih lažnih informacija da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije.

   “Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja”, naveo je Popović.

  Kao primer laži Popović je naveo da ga je KRIK prvo optužio da ima kompanije u ofšor zonama koje se pominju u “Rajskim papirima”, da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da poseduje kompanije u tim ofšor zonama.

  Za Popovića je i laž tvrdnja da je agencija Eplbi odbila da za njega uradi predlog prenosa kompanija u ofšor zone iz “Rajskih papira”.

  “KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog ‘kontroverznih poslova u Rusiji’. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao”, naveo je Popović.

  On je dodao da je KRIK izneo tvrdnju da poseduje kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima što nije tačno.

  “Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri”, rekao je Popović i dodao da je o svemu navedenom u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

  Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović  prokomentarisao je na Tviteru najavu tužbe:

  Izvor: Beta/Bizlife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE