Razmišljate da pošaljete dete u srednju školu u inostranstvo? - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razmišljate da pošaljete dete u srednju školu u inostranstvo?

  Evo nekoliko razloga zbog kojih su deca koja se školuju u inostranstvu u prednosti u odnosu na svoje vršnjake koji srednju školu završavaju u Srbiji.

  Prvi razlog je osamostaljivanje deteta. Deca se pripremaju za dalji život nezavisno od roditelja, i na taj način im je olakšan i kasniji odlazak na studije u inostranstvo.

  Tokom srednjoškolskog obrazovanja, đaci usavrše jezik što im je bitan preduslov za studije u inostranstvu ili dalju uspešnu karijeru. Iako je odlazak u stranu zemlju veliki izazov za svakog pojedinca u početku, njihovo samopouzdanje svakodnevno raste. To se naročito ogleda kako u njihovoj verbalnoj, tako i u neverbalnoj komunikaciji.

  Život u inostranstvu utiče na nova poznanstva sa vršnjacima iz raznih krajeva sveta. Đaci ostaju deo alumni kluba određene škole a kontakti koje steknu im mogu biti veoma značajni kroz dalju karijeru.

  Najveća prednost školovanja u inostranstvu je samo obrazovanje i njegov sistem. Đaci se od prvog dana boravka u srednjoj školi pripremaju za upis na strane fakultete, zapošljavanje u stranim firmama i korporacijama najčešće u inostranstvu. Prohodnost na strane fakultete im je znatno olakšana. Poznata je i činjenica da pojedinac koji je završio srednju školu u inostranstvu, boravio u nekoj drugoj sredini, izašao iz komforne zone, daleko je zanimljiviji budućem poslodavcu od vršnjaka koji su se sve vreme školovali u svojoj zemlji i svom gradu.

  Prilikom odabira srednje škole u inostranstvu, đaci se odlučuju ili za program kulturne razmene ili za privatne internatske škole. Programi kulturne razmene podrazumevaju boravak u državnim školama sa pohađanjem nastave na jeziku zemlje u kojoj se boravi. Porodice su volonterske. Cene variraju po destinacijama i kreću se od 3.500 do 7.000€.

  Programi u privatnim školama i internatima su višestruko skuplji u odnosu na programe razmene. Nastava je uglavnom na engleskom jeziku. Za ovakve škole se opredeljuju đaci koji žele da provedu više godina u inostranstvu, steknu diplomu srednje škole, a kasnije i fakulteta.

  Za ovaj program postoje stipendije i različiti vidovi finansijske pomoći koje je moguće ostvariti uz pomoć agencije Prestige Education.

  Svaki đak uz svog akademskog savetnika dobija pomoć pri upisu na univerzitet takođe uz ostvarivanje stipendije.

  Dobra srednja škola je osnova daljeg obrazovanja i zato ne iznenađuje činjenica da su privatne internatske škole skuplje od školarina na mnogim fakultetima. Zahvaljujući njihovim diplomama i kvalitetnom obrazovanju, upis na prestižne i željene fakultete je omogućen i znatno olakšan!

  Pogledajte i detaljniji vodič o srednjoškolskom obrazovanju https:// prestigeeducation.rs/vodic-za-upis-u-srednju-skolu/, a više informacija uživo možete dobiti na besplatnom savetovanju koje možete zakazati na 011/24-000-26 ili na email: office@prestigeeducation.rs.

  Izvor: PR tekst

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE